4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Zvezda izbegla katastrofu na Brdu, izgubila ‘samo’ 2:0 (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.15 u 20:54

Ako je uopšte postojala dilema oko pitanja novog šampiona Srbije u fudbalu ona je otklonjena nakon poslednje utakmice 27. kola Jelen Superlige pošto je Čukarički na svom stadionu savladao Crvenu zvezdu sa 2:0, pa sada prvoplasirani Partizan ima osam bodova više od najbližeg pratioca.

Crvenoj zvezdi je posle poraza na Banovom brdu ugroženo i drugo mesto na tabeli pošto je Čukarički prišao na samo četiri boda zaostatka.

Daleko bolje su domaći otovorili meč, imali su dve vrlo dobre prilike preko Stojiljkovića već u prvih pet minuta, ali nisu uspeli da dođu do prednosti. Nakon kraćeg prekida koji su pogrdnim skandiranjem izazvali navijači Crvene zvezde igrači ovog kluba su zaigrali nešto bolje pa su do 40. minuta stvorili nekoliko prilika od kojih je najbolju imao Aleksandar Katai koji je u 22. minutu izašaio sam ispred golmana Stevanovića, ali nije uspeo da ga savlada.

U 40. minutu Mihailo Ristić je savladao Stevanovića, ali nije pogodio okvir gola odnosno lopta je posle njegovog udarca završila tek pored desne stative. I kada su svi već mislili da će se na poluvreme otići bez postignutih golova sa tim se nije složio napadač tima Vladana Milojevića – Nikola Stojiljković koji je posle odlične asistencije Filipa Stojkovića pogodio prazan gol.


(Izvor: youtube.com/Djidjomania)

Crveno-beli su jedinu priliku za izjednačenje imali početkom drugog dela igre kada je Aleksandar Katai odlično uhvatio volej, ali nije imao sreće pošto je lopta išla pravo u Stevanovića.

Zvezda je odlučila da nešto ofanzivnije krene prema golu protivnika što je dovodilo i do komičnih scena u odbrani, a redom su grešili gotovo svi defanzivci Lalatovićevog tima, a najčešće najiskusniji Pavićević i Anđelković, dok je Vukašin Jovanović u dva navrata blokovima sprečavao igrače Čukaričkog da pogode gol kada na njemu nije bilo Rajkovića.

Pitanje pobednika je praktično odlučeno u 60. minutu kada je posle jednog centaršuta iskusni Igor Matić u maniru najboljih centarforova poslao loptu u suprotni ugao Rajkovićevog gola pa ovaj nije imao šanse da je zaustavi.


(Izvor: youtube.com/pbogdanovic)

U preostalih pola sata Čukarčki je bio bliži da postigne još neki pogodak nego što je Zvezda mogla da smanji zaostatak i dođe makar do boda eventualnim drugim golom.

Čukarički je tako ostao neporažen u drugom delu sezone, a ako u istom ritmu nastave i u narednom periodu neće biti iznenađenje ukoliko 20. maja u finalu KUpa Srbije budu potpuno ravnopravan protivnik Partizanu.

Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (1:0)
(Stojiljković 45+2, Matić 60)

Stadion: na Banovom brdu
Sudija: Dejan Filipović

Čukarički: Stevanović – Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić – Regan (Todorović 58), D. Srnić – S. Srnić, Matić (Mandić 84), Bojić (Mirosavljević 80) – Stojiljković.

Crvena zvezda: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Ristić, Grujić (Avramovski 66) – Lazović (Gavrić 78), Katai, Jović (90) – Orlandić.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Cim zvezdu svi pune oni se pozivaju na Partizan kako gubi u Evropi…Pa zvezdu pune u Srbiji razgranicite to delije iako imate najjace sponzore i premijera.A Evropa je razvijena sa budzetima u milijardama evra i tu ne moze svako ni da igra…Indijanci nikako,suspendovace Vas opet…

    0
    0
    Odgovori
  2. Gledam Zvezdu kako je iz godine u godinu sve tanja. Nije nista bolje ni sa Prtizanom koji upisuje te titule prvaka Srbije a kada izadje u e evropu bude vreca za kantanje. Nesto mora da se mijenja krajnje je vrijeme ako iskreno zele dobro srpskom fudbalu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter