0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SERĐO SKARIOLO: Neverovatno teška grupa na EP

Objavljeno: 09.05.15 u 10:24

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo veruje da je „Crvena furija“ dobila izuzetno tešku grupu u kojoj je njegov tim smešten sa Srbijom.

Španci će u B grupi u Berlinu igrati, osim sa vicešampionom sveta, selekcijom Srbije i protiv Turske, Islanda, Italije i Nemačke.

– Ne sećam se da je grupa u prvoj fazi takmičenja bila na tako visokom nivou u prethodni godinama. Pet timova pretenduje na visok plasman, i to s razlogom – rekao je Skariolo.

– Činjenica je da se sada u Evropi igra na višem nivou, mogo je dobrih timova i odličnih igrača, svaki navijač može to da vidi svake nedelje. Mislim da će na predstojećem Evrobasketu biti više kandidata nego ikada za prvih šest mesta – istakao je Skariolo.

– Mislim da to može da posluži kao motivacija našim igračima, želja da se suočiš sa jakim rivalima. Iskusni igrači sa pobedničkim mentalitetom, kao što su naši, prirodno se navikavaju na visok nivo takmičenja. Ipak, nemoguće je biti na 100% tokom celog takmičenja, treba formu tempirati za nokaut fazu – italijanski trener. 

Španija prvi meč na Evrobasketu igra 5. septembra upravo sa Srbijom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter