1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS: Partizan bolji od Metalca, Vujošević uvodio svih 12 igrača

Objavljeno: 09.05.15 u 22:56

Košarkaši Partizana zabeležili su četvrtu pobedu u domaćem šampionatu pošto su u meču 4. kola pred svojim navijačima, njih oko 2.000, u Pioniru savladali valjevski Metalac sa 82:61 (23:17, 25:19, 16:19, 18:6).

Iako oslabljeni neigranjem Saše Pavlovića crno-beli su od samog početka meča jasno nagovestili da neće dozvoliti protivniku ni da se ponada da može do pobede. Prvu deonicu izabranici Duška Vujoševića rešili su u svoju korist sa šest ponena razlike koliko je bilo i u drugoj odnosno na poluvremenu su crno-beli imali velikih +12.

Ponadali su se gosti da bi možda mogli da uhvate priključak pošto su u drugom poluvremnu u nekoliko navrata prišli na pet (48:43) ili šest poena minusa (61:55), ali to je bilo sve od tima Vladimira Đokića pošto su crno-beli serijom 19:4 otklonili svaku dilemu oko pobednika.

Zanimljivo je da je Duško Vujošević iskoristio činjenicu da je u završnici njegov tim imao veliku prednost pa je na teren uveo i mladog Glišića, a Vanja Marinković je ponovo dobio zavidnu minutažu (14 minuta) kao što je to bio slučaj i na početku sezone.

Najefiaksniji u redovima pobedničkog tima bio je Murić sa 21 poenom, po 13 su dodali Milutinov i Milosavljević, a 12 je postigao Mačvan koji je imao isto toliko skokova. Kod ghostiju koje je juče napustio Slavko Vranješ dvocifreni su bili samo Malešević sa 14 odnosno Ljubičić sa 12 poena, dok su Jevtović i Majstorović u potpunosti zaustaljeni pošto su u zbiru postigli 14 poena.

Partizan i Crvena zvezda posle četvrte runde su jedina dva kluba sa maksimalnim učinkom, sledi Vojvodina sa skorom 3/1, FMP i Metalac imaju po dve pobede i dva poraza, Mega je danas upisala prvi trijumf, a Konstantin i Tamiš su i dalje bez pobede.

Među navijačima je večeras bio i bivši igrač Partizana koji trenutno igra u NBA ligi, a na tribinama košarkaškog hrama pojavio se i zanimljiv transparent koji dokazuje koliko Grobari vole svoj košarkaki tim.

KLS, 4. kolo

Rezultati:
Konstantin – Crvena zvezda 60:87
FMP – Vojvodina 72:79
Tamiš – Mega Leks 61:102
Partizan – Metalac 82:61

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter