0
Evropske lige

FOTO screenshot

ŠOK NA PIRINEJIMA: Zbog štrajka od 16. maja neće biti fudbala u Primeri!

Objavljeno: 06.05.15 u 22:26

Španska fudbalska federacija (RFEF) najavila je obustavu fudbala u toj zemlji od 16. maja zbog sukoba za vladom ove zemlje.

To praktično znači da se poslednja dva kola španske Primere neće odigrati u planiranom terminu. Razlog tome jeste to što RFEF nikako ne može da se dogovori sa vladom u vezi sa nekoliko tačaka, uključujući raspodelu prihoda. Problemi traju mesecima, ali rešenja nije bilo.

RFEF je nezadovoljan jer dobija samo 4,55 odsto prihoda od toga i tvrdi da mu nikad nije bilo dozvoljeno da pomogne u sporazumu za TV prava, koja bi približila španski fudbal kolektivnom ugovoru, pre nego individualnim pravima koja su do sada prodavana.

Savez takođe tvrdi da je moguće da će se štrajk prošititi i na sudije, zvaničnike, trenere i regionalne federacija.

Problem u Španiji u vezi sa TV pravima je što najveći klubovi Real i Barselona dobijaju mnogo veći procenat novca od ostalih, za razliku od na primer engleske Premijer lige, gde se novac deli na osnovu gledanosti i uspeha klubova u sezoni.

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter