2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

GDE ĆE ZVEZDA IGRATI EVROLIGU? Kombank arena zauzeta u januaru i februaru

Objavljeno: 05.05.15 u 15:14

Kako se početkom naredne godine u Beogradu održavaju dva velika međunarodna takmičenja, Evropska prvenstva u vaterpolu i futsalu, povela se polemika u kojoj dvorani bi KK Crvena zvezda igrala evroligaške utakmice.

Naime, od 10. do 23. januara u Kombank areni će biti održano Evropsko prvenstvo u vaterpolu na kojem će naša selekcija braniti zaltnu medalju osvojenu prošle godine, a samo desetak dana kasnije počinje evropska smotra najboljih futsal reprezentacija (2. – 13. februara), koja će jednim delom takođe biti održana u najvećoj dvorani na Balkanu (drugi deo u Pioniru).

S obzirom da drugi deo Evrolige odnosno Top16 faza tradicionalno počinje krajem jedne ili početkom druge kalendarske godine jasno je da će Crvena zvezda biti u velikom problemu ukoliko se plasira u drugu fazu kao što je to bio slučaj ove sezone.

Tačnije ako do toga dođe crveno-beli bi morali svoje protivnike da dočekuju u Pioniru što i nije tako loše rešenje kada je u pitanju samo sportski deo priče pošto su ove sezone na sva tri evroligaška meča odigrana u ovoj dvorani beležili pobede, ali jasno je opredeljenje čelnika kluba da ekipa utakmice elitnog evropskog takmičenja igra u Areni pre svega zbog finasijskog efekta.

– Pratimo aktivnosti i čekamo odgovor nadležnih organa. Postoje događaji koji su već zakazani u Areni, ali nisu svi termini zauzeti. Mislim da je još rano da pričamo na ovu temu, ali načelno ta informacija je donekle tačna. Kada budemo imali jasnu sliku o mogućnostima Kombank arene“znaćemo konačan stav o tome gde ćemo igrati utakmice Evrolige kao i regionalne lige. Sada nam je potrreban potpuni mir, a ljudi u klubu zaduženi za logistiku rade svoj posao u vezi priprema svih resursa kluba za narednu sezonu, rekao je direktor kluba Davor Ristović za Mocart sport.

Jasno je da bi ovaj problem oko dvorane mogao značajno da utiče i na budžet klzuba pa samim tim i na sastavljanje ekipe pošto je poznato da je Crvena zvezda ove sezone prihodovala između 40 i 50 hiljada evra od svake utakmice koju je organizovala u Kombank areni.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter