13
Košarka

TODORIĆ POTVRDIO: Neizvesno učešće Partizana u KLS, novac problem broj jedan

Objavljeno: 03.05.15 u 10:26

Pre nekoliko dana kao grom iz vedra neba košarkašku javnost je pogodila informacija da je ekipa Partizana suspendovana iz domaće KLS.

Nije drugo trebalo, a javnost je saznala da su finasijski problemi i neizmirene obaveze glavni razlog odluke čelnika KLS-a da sankcionišu crno-bele. 

Nekoliko dana nakon objavljivanja saopštenja KLS, priča oko učešća Partizana u domaćoj ligi i dalje nije završena iako je, pod naletom novih informacija, gurnuta u drugi plan. 

Istaknuti funkcioner „Parnog valjka„, Dragan Todorić, objasnio je u razgovoru za Sportski žurnal kako je došlo do akumulacije duga ali i zabrinuo navijače objasnivši da u klupskoj kasi nema sredstava da bi se obaveze izmirile.

– Nismo platili jer nemamo novca i u ovom trenutku ne bih mogao da vam kažem da li ćemo uspeti na vreme da izmirimo tu obavezu. Videćemo u ponedeljak šta ćemo da radimo i da li ćemo uspeti da nađemo novac – rekao je Todorić.

– Dogovoreno je bilo da platimo u tri rate. Jednu smo platili, drugu nismo i zbog toga smo suspendovani – objasnio je Todorić.

Sportski direktor Partizana smatra posle svega da je suspenzija bila preoštra kazna za njegov tim.

– Stvarno nije korektno od komesara da nas suspenduje u četvrtak i to pred kraj radnog vremena. Posle toga je bio praznik, neradni dani… Ako je već želeo, mogao je i tri dana ranije da nas suspenduje. Ali, dobro. To su već neke druge stvari. Mi smo u obavezi da platimo, nismo na vreme to uradili i u narednim danima ćemo videti šta nam je činiti – rekao je Todorić.

hotsport.rs

0
0

13 Komentara

  1. @Gde su Evo da ti objasnim u najkraćim crtama šta se desilo: Dakle Crvena Zvezda je bila dužna oko 15 miliona eura, neka je i 20 kao što ti kažeš, poveriocima. Da li su to banke, pravna lica, firme… nebitno i dolazi se do tog trenutka kada KK Crvena Zvezda nemože više normalno da posluje. U tom trenutku postoje 2 rešenja za KK Crvenu Zvezdu a to su:
    1. STEČAJ- i tom prilikom svi poverioci naplaćuju od KK Crvena Zvezda svoja potraživanja oduzimanjem dela imovine, objekata, nekretnine i sl. znači sve što može da se proda i
    2. UPPR- i tom prilikom je upravni odbor dogovorio sa 50% poverioca da im se plati 2% dugovanja u narednih 5 godina koliko će trajati ta reorganizacija
    Priznaj sada da su poverioci imali 2 puta tj. 2 opcije ili da naplate i ta 2% dugovanja ili da uzmu 0 dinara jer KK CRvena Zvezda nema nekretnina, nema halu, nema imovinu od koje bi oni mogli da naplate i naravno oni su izabrali daj šta daš 2%.
    Eto tu se došlo do tog drastičnog smanjenja duga KK Crvena Zvezda prema poveriocima. Ništa nije urađeno nelegalno, niko nije prevaren, ništa nije izmuljano, sve je odrađeno po zakonu. E sad što vaši rukovodioci nisu uradili reprogram na vreme, što su mislili da će im država oduvek povlaživati i gledati kroz prste tu su se gadno zajebali.

    0
    0
    Odgovori
  2. Gde su zvezdani dugovi od 20000000€ koje je imala do pre dve,tri godine? Jel to pojela maca? Partizan nikada nije imao toliki dug a ipak ispašta.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kako vas nije sramota da ostavljate ovakve komentare vi nepismeni navijaci kluba iz predgradja! Vi ne navijata za C Zvezdu koju kao klub postujem! Pogledajte malo I potrazite te podatke, koji su dostupni! U zadnjih 15 godina Partizan I Zvezda su od drzave dobili priblizno jednako para, pricam o KK! A za to vreme Partizan je napravio neke rezultate a Zvezda nista! U to vreme ste menjali pola tima na polusezoni I to skupim igracima I cak ste I tada imal u pojedinim sezonama skuplji tim od artizana a napravili ste dug od 15 miliona! Partizan ima 4 I ne moze da se izvuce jer palca I kamate I se zivo a Zvezdi je 2/3 duga oprosteno kroz reprogram a drzava se odrekla svih poreza I dazbina! Zato pre nego nesto napises obrati paznju da ne ispadas glup I smesan!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ha,ha platice ali vole da se predstavljaju kao zrtve. Kod Bandica u Zg. pa neka igraju HKL. Jesu treci tim u nogometu ali su zato drugi u kosarci po kvalitetu u hrvatskoj.

    0
    0
    Odgovori
  5. Penzioner, to je to što se vraća za nečastan rad i što bi ti želeo da se nama vrati. Nemoj da se žališ ni na koga jer i sam taj vaš funkcioner Dragan Todorić lepo kaže u tekstu : „Dogovoreno je bilo da platimo u tri rate. Jednu smo platili, drugu nismo i zbog toga smo suspendovani. Mi smo u obavezi da platimo, nismo na vreme to uradili i u narednim danima ćemo videti šta nam je činiti.“ Jel vidiš ko je kriv? Partizan i samo Partizan, ni država, ni Vučić, ni Čović, ni Putin, ni Telekom…

    0
    0
    Odgovori
  6. pa daj svoj novac i ti i danilovic i veliki mag vujosevic…toliko bar dugujete partizanu…katanac na bravu sjebala vas evroliga 12godina igranja i napravise vam toliki dug…obratite se njima nek oni daju neki dinar stvarno bezobrazni..

    0
    0
    Odgovori
  7. na 20-godisnjem putu covica o : TACKI NA CRNO-BELE i da sa kosarkaskom INSTITUCIJOM kk partizanom na ovako brutalan nacin zavrsi po mogucnosti ugasi a dule vujosevica iz kosarke ostrani … za sve…covic dok je ova vlast ODLUCUJE u srpskoj kosarci. dolaskom vucica na vlast kockice se za : prevaru, laz i pljacku covicu slozitse : napravise MUTANTA od FMP-a , obezbedise ogromna sredstva za drzavni projekat, preuzese KSS i KLS , udruzise se sa ljudima u ABA-ligi da bi o svemu i svacemu odlucivali (mozda je palo i podmicivanje) . todoricu , pomozi tom nesretnom coveku da jos malo u svojoj pakosti i zlo koje ocekuje uziva : POVUCITE SE I IZ KLS , IGRAJTE BETON LIGU …covicu ce kraj na bilo koji nacin…naslucuje . a razocarenje u laz, prevaru i pljacku sa vestackom, tvorevinom MUTANTA od FMP-a, je tu…bice brzo otkriveno…ko je sve covica na tom putu i zasto podrzao . ove 3 godine PLJUVANJA (bez kisobrana u vis) , OMALOVAZAVANJA, PO SVAKU CENU I NA SVAKI NACIN UMANJENJE REZULTATA KK PARTIZANA , UZ POMOCU VLASTI I MEDIJA NA SVAKI NACIN: SAKACENJE I ZLO KOJE NANESE KK PARTIZANU I DULETU VUJOSEVICU … BICE MU VRACENO ONAKO KAKO ZASLUZUJE . ISTOM MEROM I KOLICINOM KOJU JE SAM SEBI ODREDIO RADECI ONO STO JE DRUGIMA NAMENIO I URADIO . todoricu budite gospoda u svemu …, za ovo sto se desava … u Srbiji sa covicem i nemu slicnim ljudima desava . napustite tu ligu u kojoj covic o svemu odlucuje .

    0
    0
    Odgovori
    • Pa što se vi gospodo KK „bivša institucijo“ niste prijavili za reprogram? Očekivali ste kao i svake godine podršku vlasti, a ona izostala…… Lažete čim zinete, ali to je normalna stvar za vas, pa i vaš derviš laže po TV pa ga posle svi demantuju!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter