2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NE ŽELI DA KRIJE: Marjanović otkrio ko mu je pomogao da postane ‘Bobinator’

Objavljeno: 03.05.15 u 09:42

Kada se spomene ime Bobana Bobija Marjanovića, navijačima čije srce pumpa crveno-belu krv osmeh se razvije široko preko lica.

Centar Crvene zvezde imao je sezonu iz snova u kojoj se klubom upisao plejadu nekih nezaboravnih rezultata.

Zvezda i Bobi zajedničkim snagama nizale su rekorde. Najpre su crveno-beli postali prvi srpski klub u Evroligi koji je prvu fazu takmičenja završili sa pozitivnim skorom.

Potom je Marjanović postao MVP Top 16 faze Evrolige. Potom su crveno-beli osvojili prvu titulu u jednom šampionatu u 21. veku i prvi put od 1948. godine su u istoj sezoni uzeli dva trofeja.

Za to vreme popularni „Bobinator“ je bio ubedljivo najkorisniji igrače Evrolige sa 616 indeksnih poena, odnosno  25,7 prosečno.

Upisao je čak 16 dabl-dabl učinaka u Evroligi i postao rekorder po tom parametru. Na 23 od 24 utakmice u Evroligi imao dvocifren poenterski učinak, a u jedinom susretu u kojem je bio „jednocifren“, Realu je ubacio „samo“ 9 poena.

Postavio je i rekord po broju pogodaka za dva poena ubacivši 149 šuteva iz igre u Evroligi što zbirno ovom momku iz Boljevca daje – sezonu iz snova.

Napredak je kod Marjanovića bio vidljiv u svim segmentima igre, a ovaj košarkaš je u izjavi za Kurir otkrio na koji način je uspeo da ovoliko poboljša svoju igru.

– Imao sam veliku pomoć ove sezone. Reč je o Isidori Trifunović, s kojom sam radio na psihološkoj pripremi. Veliko hvala zbog svega što je učinila za mene! Mnogo mi je pomogla. Ni radi se tu samo o košarci već generalno o životu – istakao je između ostalog Boban Marjanović.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter