1
Auto Moto

FOTO: facebook/ducaborkovic

KAKAV POČETAK SEZONE: Borković pokorio Hungaroring!

Objavljeno: 03.05.15 u 14:26

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković otvorio je Evropski šampionat (ETCC) petim mestom u prvoj trci i pobedom u drugoj na čuvenoj stazi Hungaroring u Budimpešti.  

On je sakupio ukupno 17 bodova i zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu sa svega poenom zaostatka za Mađarom Ferencom Ficom. 

– U prvoj trci nije prošlo kako sam planirao, imao sam prvu startnu poziciju, ali je start bio dosta grub, pa sam izgubio dve pozicije. Zbog mog viška kilograma u odnosu na rivale video sam da su brži na pravcu, ali sam onda agresivnije napao i kad sam izbio na prvo mesto, kažnjen sam. Ne znam zbog čega jer nisam kriv ni za jedan incident – rekao je Borković nakon petog mesta u prvoj trci.

– U drugoj trci sam brzo izbio na prvo mesto i kontrolisao sam trku. Ne mogu da ne budem srećan jer sam završio na podijumu. Ipak,mogao sam da pobedim na obe trke…Nadao sam se prvom mestu i to me malo muči. Pokazao sam brzinu već u prvoj trci u novom automobilu, iako konkurenti voze svoje još od januara. Ne mogu da kažem da sam dominantan, ali gađam prvo mesto u generalnom plasmanu. Kasnim bod posle Mađarske, ali kada znamo šta je bilo u prvoj trci, to je u redu. Biću sve bolji i bolji.

Naredna ETCC vikend je u Slovačkoj 20. i 21. juna kada će se takođe voziti dve trke. Nedelju dana kasnije Evropski šampionat se seli u Francusku, Češka je domaćin 5. i 6. septembra, a poslednja dva vikenda sezone su u Belgiji (19. i 20. septembar) i Italiji (10. i 11. oktobar).

 hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter