3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Partizan sve bliže tituli, Volkov vodio crno-bele do pobede u Novom Sadu (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.15 u 20:59

Fudbaleri Partizana preskočili su najverovatnije i najtežu prepreku na putu ka trofeju koji osvaja šampion Srbije pošto su u meču 26. kola na gostovanju u Novom Sadu savladali Vojvodinu sa 4:0 (1:0), golovima Volkova u 37. i 72. minutu, Nikole Ninkovića u 90. i Darka Brašanca u 91. minutu.

Novosađani su ušli u ovaj meč sa namerom da se nadigravaju sa protivnikom i to im je dosta dobro išlo sve do polovine prvog poluvremena pošto su bili konkretniji, ali nedovoljno da makar jednom savladaju Živka Živkovića.

Velike probleme defanzivcima Partizana pravili su Luković, Ivanić, Ćurko i Gaćinović, ali u samoj završnici nisu bili dovoljno skoncentrisani kako bi doneli vođstvo svom timu. Najbliži cilju bio je Luka Luković u 20. minutu, ali ga je u toj nameri sprečio Vladimir Volkov.

Upravo levi bek Partizana je ispravio grešeke koje je pravio mladi Ivan Šaponjić koji je prvi mogao da kazni propuste domaćina, ali kako nije uspeo u tome daleko iskusniji saigrač je uzeo stvar u svoje ruke. Prvo je u 37. minutu posle preciznog centaršuta Drinčića udarcem glavom savladao Žakulu, a onda je u drugom delu krunisao terensku inicijativu crno-belih golom u 72. minutu kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon karambola posle kornera.

Ne bi bilo pravedno da preskočimo i spornu situaciju u 42. minutu kada je u kaznenom prostoru Partizana srušen Mijat Gaćinović, a sudija Dimitrijević je ostao nem.

U drugom poluvremenu Novosađani su potpuno fizički pali, a gosti su bili nemilosrdni pa su Nikola Ninković i Drako Brašanac u samoj završnici napravili korekciju rezultata sa 0:2 na 0:4.

Partizan ponovo ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja je danas savladala Rad sa 2:0, pa mu teoretski nedostaje još samo sedam bodova u preostala četiri kola kako bi vratio titulu u Humsku (pod uslovom da crveno-beli upišu sve četiri pobede).

Vojvodina – Partizan 0:4
(0:1)
(Volkov 37, 72, Ninković 90, Brašanac 90+1)

Stadion: Karađorđe
Sudija: Dejan Dimitrijević (Loznica)

Vojvodina
: Žakula, Vasilić, Ivanić, Pekarić (Novaković 85), Rogač, Luković (Asani 64), Gaćinović, Nastić, Sekulić, Ćurko, Babić.

Partizan: Živković Živko, Bandalovski, Volkov, Balažic (Ćirković), Ilić Branko, Drinčić, Babović, Brašanac, Živković Andrija, Ilić Saša (Ninković 64), Šaponjić (Grbić 74).

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter