0
Ostali sportovi

SRPSKI GOLFERI MEĐU OLIMPIJSKIM NADAMA: Naša mlada selekcija učestvovala na turniru u Slovačkoj

Objavljeno: 02.05.15 u 15:28

Mladi srpski golferi i golferke učestvovali su na tradicionalnom turniru Evropskih olimpijskih nada, koji se igrao u golf klubu Velten u Slovačkoj.

Ekipu su činili Tamara Palkovljević, Jefimija Đorđević, Jelena Lainović, Jana Marinović, Jovana Ćurčić i Lara Todorović u konkurenciji golferki, kao i Luka Jovanović, Andrija Đorđević, Marko Jokić, Mateja Aleksić, Matej Stanić i Vukašin Suturović među mladim golferima.

Turnir Evropskih olimpijskih nada je izuzetno važno takmičenje, jer podrazumeva igrače kategorije ispod 13 i ispod 17 godina, a učestvovalo je šest selekcija iz okruženja. U obe kategorije hendikep naših igrača je nekoliko puta veći od ostalih rivala. Meč-plej format omogućava borbu za svaki udarac, svaku rupu, pa su srpski igrači morali da prevaziđu ogromnu razliku u kvalitetu i nauče da sačekaju svoju priliku za trijumf.

Prijatno sam iznenađen kakav borbeni duh i nivo motivacije postoji u našim mladim redovima. Naši igrači su odolevali superiornijim golferima do poslednjih rupa i terali ih da postižu neverovatne rezultate da bi ostvarili trijumfe. Na kraju su završili na šestoj poziciji. Vredno je napomenuti da smo imali dvojicu najmlađih igrača na šampionatu. Devojke su uspele da pobede Poljsku koja je mnogo naprednija i zauzele su peto mesto istakao je kapiten naše selekcije Nebojša Lazić.

Turnir Evropskih olimpijskih nada i naredne godine će se održati u Slovačkoj, a domaćin će biti golf klub Skalica.

Mladi golferi 1 Mladi golferi 3

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter