0
ATP

NADAL PRIZNAJE: Novak Đoković je prvi favorit Rolan Garosa

Objavljeno: 02.05.15 u 10:10

Devetostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal izjavio je da je u ovom trenutku Novak Đoković apsolutni favorit za osvajanje drugog po redu Gren slema u sezoni.

Španski teniser kazao je da ta situacija može da se promeni ukoliko on uđe u pravi ritam tokom predstojećih turnira u Madridu i Rimu.

Španac je u dosadašnjem toku karijere pretrpeo samo jedan poraz na šljaci podno Ajfelove kule, kada ga je 2009. godine iznenada savladao Robin Soderling, a trofej je te godine podigao Rodžer Federer.

Nadal je uveren da će pritisak na RG osećati koliko on zbog svoje desete titule, toliko i Đoković koji pokušava da objedini sva četiri Gren slema.

– To su različite vrste pritiska. Ako bih vam rekao u kojoj bih više voleo da sam situaciji, rekao bih u Đokovićevoj jer je osvojio sve najvažnije turnire u sezoni. Ali, ja imam samopouzdanje u Parizu, osvajao sam tamo titulu i ako podignem nivo igre u Rimu i na Rolan Garosu, onda znam da mogu da pobedim – rekao je Majorčanin i dodao:

– Znam da mogu da pobedim jer sam to već radio u prošlosti. Lakše je nešto ponoviti nego uraditi prvi put. Međutim, Đoković je trenutno najjači na svetu i apsolutni je favorit na svim takmičenjima na kojima igra – rekao je Nadal.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter