0
Evropske lige

RAUL GONZALES: Mesi je najbolji igrač protiv koga sam igrao

Objavljeno: 01.05.15 u 09:09

Legenda Real Madrida Raul nije jedan od onih koji će pošto-poto veličati igrače svog kluba, već, bez dlake na jeziku, kaže kako je Barselonin superstar Lionel Mesi najbolji igrač protiv kojeg je zaigrao u karijeri zbog njegove sposobnosti da „učini nemoguće tako jednostavnim“.

Raul je za kraljevski klub igrao 16 godina do svog odlaska 2010., a uz Mesija je od svojih suparnika komplimente dao i Paolu Maldiniju te Oliveru Kanu.

– Mesi je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao – rekao je 37-godišnji napadač novinarima.

– Imao sam sreće da igram i sa Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luisom Figom, Kristijanom Ronaldom… Ali,  Mesi je drugačiji – smatra Raul.

– On sve čini tako jednostavnim, kao da zahteva tako malo truda – čak i ono što se čini nemogućim da se izvede. Kada ga gledate kako igra, čini vam se kao da igra napolju, sa svojim prijateljima – objašnjava Raul.

– Kada sam počinjao karijeru, najbolji igrači protiv kojih sam igrao bili su Roberto Bađo i Rajan Gigs. Najbolji bek protiv kojeg sam ikada igrao bio je Paolo Maldini, tako snažan i elegantan igrač. Sećam se koliko je teško bilo igrati protiv njega, on je jedan od najboljih bekova u istoriji fudbala, I taj njegov stav koji je imao na terenu bio je fantastičan, on je pravi fudbalski idol – pričao je Raul o igračima s kojima se sastajao i kojima se divio, nastavivši:

– A najbolji golman protiv kojeg sam igrao bio je Oliver Kan. Ti naši susreti s Bajernom u Ligi šampiona bili su tako teški – priseća se Raul.

Raul danas igra za Njujork Kosmose u američkom MLS-u, te je dao svoju ocenu sezone Real Madrida pred početak završnice u kojem „kraljevski klub“ ima dva boda manje od Barselone u prvenstvu, a s Juventusom igra u polufinalu Lige šampiona.

– Stvari nisu tako loše kako mnogi pričaju. Imaju pred sobom tešku utakmicu u Ligi šampiona jer je Juve odlična ekipa s nekoliko jako nadarenih igrača. Ali, nadam se da će Real u berlinsko finale. U Primeri su stvari nešto komplikovanije. Gledao sam kako je Barsa pregazila Hetafe pre neko veče, ali četiri su utakmice do kraja i sve je moguće. Nadam se samo da će Real pritiskati Barsu do samog kraja – zaključio je legendarni Raul.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter