1
Evrokupovi

MASIMO ALEGRI: Nećemo igrati bunker u meču s Realom

Objavljeno: 30.04.15 u 08:48

Trener Juventusa, Masimijano Alegri, poručio je da „Bjankoneri“ neće igrati „katanaćo“ u prvom meču polufinala Lige šampiona sa ekipom Real Madrida.

Alegri je, posle trijumfa nad Fiorentinom od 3:2, poručio da bi bilo „potrebno čudo“ da njegov tim ne osvoji Skudeto.

„Staroj dami“ sada je potreban samo bod kako bi obezbedila titulu, s obzirom da je njihova šampionska žurka odložena pošto je Lacio savladao Parmu sa 4:0.

– U ovom trenutku bilo bi potrebno čudo da izgubimo Skudeto – rekao je šef struke torinskih crno-belih.

– Moramo da budemo oprezni, pošto smo izgubili prethodna dva meča u gostima, ali momci su zaslužili pohvale za neverovatnu sezonu – naveo je Alegri i nastavio:

– Imamo 14 poena prednosti, treba nam još jedan i nadam se da ćemo ga uzetiu subotu kako bi se bolje pripremili za Ligu šampiona – rekao je Alegri čija se ekipa u subotu sastaje sa Sampdorijom koja je večeras remizirala kod kuće sa Veronom.

– Pobeda nam dozvoljava da u preostale mečeve uđemo opušteno. Takođe ima nekoliko igrača koji nisu bili na terenu dug period, dok su drugi morali da nose teret, a ne da se odmaraju kako sam ja želeo.

– Mislio sam da će ovo biti dobra sezona, s obzirom da su igrači pokazali da su sjajni, kako na terenu tako i na klupi. Igrači poput Simeonea Padoina, Stefana Sturara, Kingslija Komana i Simonea Pepea dokazali su se kao odlučujući kada su ulazili sa klupe. Tokom ove sezon, ovi igrači su se pokazali kao veoma bitni. 

– Fudbal je čudan, jer bi se utakmica odvijala drugačije da smo primili gol iz penala za 2:2 i bili bi pod pritiskom za vikend. Nadam se da će i Fiorentina i Napoli igrati u finalu Lige Evrope. 

Juventus se sada može okrenuti meču sa Real Madridom u polufinalu Lige šampiona.

– Real Madrid je vrlo snažan tim i sumnjam da će biti defanzivni. Nećemo ni mi, jer ukoliko se branite sa šest fudbalera, nećete pobediti.

– Pol Pogba trenira i sutra će imati novi pregled, pa ako sve bude u redu, mislim da će biti spreman za revanš meč – izjavio je Alegri, prenosi goal.com.

hotsport.rs  

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter