1
Evrokupovi

DA SE SMRZNEŠ: ‘Adidas’ daje Bajernu 900.000.000 evra!

Objavljeno: 30.04.15 u 13:48

Jedan od najpoznatijih svetskih, sportskih bredova, nemačka multinacionalna kompanija „Adidas“, rešena je da poobara sve moguće rekorde astronomskim ulaganjima.

Naime, čelnici ove kompanije potpisali su ugovor o sponzorstvu na 10 godina vredan neverovatnih 900 miliona evra sa šampionom Nemačke i polufinalistom Lige šampiona, Bajernom iz Minhena.

Bajern i Adidas su na taj način samo nastavili već postojući saradnju, do 2030. godine.  Šampioni Bundeslige su već imali sponzorski ugovor sa ovom komapnijom koji je isticao za pet godina, ali je dogovor oko novog ugovora već pročitana knjiga.

– Sa produženjem ugovora do 2030. godine „Adidas“ će nastaviti dugoročno partnerstvo sa Bajernom iz Minhena – rekao je Oliver Brigen, predstavnik „Adidasa„.

Ovaj brend poseduje i 8,33% akcija minhenskog giganta, a prema rečima Brigena u budućnosti će nastaviti da sarađuje sa vrhunskim timovima i savezima u svetskom fudbalu.

Ugovor dve strane biće drugi najunosniji u istoriji sporta, dok su najveći potpisali Mančester junajted i upravo „Adidas“.

Nemci su iskoristili povlačenje američkog „Najka„, pošto je očekivana suma bila prevelika čak i za njih, pa će „Crveni đavoli„, posle 13 godina, od sezone 2015/2016 nositi opremu „Adidasa„. Zauzvrat, Junajted će dobti „crkavicu“ od oko milijardu evra.

hotsport.rs  

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter