4
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

OŠTRA KAZNA: Crvena zvezda kod kuće bez Delija do kraja JSL?

Objavljeno: 29.04.15 u 11:25

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi do kraja prvenstva da igra bez pomoći vatrenih Delija.

Prema pisanju dnevnog lista Sport, fudbaleri Crvene zvezde mogli bi vrlo lako da ostanu bez pomoći navijača zbog velikih nereda koji su se dogodili na 148. večitom derbiju.

Iz FSS su već najavili rigorozne kazne i konačnu odluku u četvrtak. Do tada, „večiti“ će strepeti za svoju sudbinu.

– Smatram da svi koje žele dobro fudbalu, dele moje mišljenje, a ono glasi, sve dok država ne udari rukom o sto, imaćemo nerede i slike koje smo gledali i sada, ali i ranije – rekao je  Vlada Bulatović, direktor Superlige.

On smatra da pooštrenje kaznene politike neće doneti veliki progres.

– Sve je to samo bežanje od problema. Ni u Evropi disciplinske mere nacionalnih saveza nisu rešile pitanje huliganizma već samo – država. Zbog kaznenih mera najviše ispaštaju oni koji nisu krivi, a to su igrači. Igrati pred sablasno praznim tribinama, najveća je kazna za fudbal. I naši disciplnski organi su takvu meru izricali mnogo puta, ali šta smo posle svega dobili. Reprize nereda, nasilja, bakljada – istakao je Bulatović.

Direktor JSL veruje da bi se strasti stišale privatizacijom.

– Nema dileme da bi stvari bile potpuno drugačije, odnosno počivale bi na jačim i zdravijim temeljima. Međutim, i tu država treba da odigra važnu ulogu. Videćemo, niko ne bi želeo da se ponovi slika sa 148. derbija, kao i slika sa mnogih ranijih mečeva u kojima smo prisustvovali nasilju, čak i najtragičnijim slučajevima. Poslednji je čas da se nešto preduzme, jer svi plaćamo veliku cenu. Ružna slika je ponovo otišla u svet, a to je sramota za sve, klubove, uprave, navijače, državu

Disciplinski organi FSS bi u četvratk trebalo da sankcionišu događanja sa 148. derbija…

– Podneo sam prijave zbog slabe organizacije, nereda na tribinama. Niko od uprave, igrača, struke nije želeo da se ovo dogodi, a ispada da samo oni plaćaju ceh. I što je najgore stvari se ponavljaju, ne samo u ovom slučaju, nego generalno. To je dokaz da kaznene mere nemaju efekat da eliminišu huliganizam – kaže Bulatović.

hotsport.rs  

0
0

4 Komentara

    • Sto, ja sam navikac institucike kakva je PARTIZAN! Institucija se ugasiti ne moze, tsko ni ja! Navijac si malog klubica I postao Panter. Ali eto, preonrazajem se neces ti ugasiti, ali klub dok ne postanes Panter za koji navijas ce se ugasiti

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter