1
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

VEČITI STREPE DO ČETVRTKA: Očekuju se rigorozne kazne

Objavljeno: 27.04.15 u 20:48

Nakon svih incidenata koji su se desili pred početak 148. večitog derbija ispred i na stadionu Rajko Mitić na redu je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije koja će izmeriti koliko je ko kriv za sve što se desilo i na osnovu toga razrezati kazne.

Nema sumnje da veći deo krivice snosi organizator što je u ovom slučaju Crvena zvezda, čiji su navijači takođe bioli vinovnici više incidenata pa nema sumnje da će aktuelni šampion Srbije pored visoke novčane kazne dobiti i suspenziju stadiona na nekoliko mečeva (nije nemoguće do kraja sezone u toku).

Crno-beli će gotovo sigurno dobiti novčanu kaznu zbog tuče njegovih navijača sa policijom ispred stadiona pred početak meča, ali i zaletanje ka severnoj tribini preko istočne gde je došlo i do međusobne tuče navijača dva kluba.

Disciplinci će do utorka skupljati dokaze i izjave aktera meča, kao i izveštaje zvaničnih lica, u sredu će vagati, a u četvrtak će biti saopštene sankcije na koje će klubovi imati pravo žalbe drugostepenoj komisiji, ali utisak je da koliko god budu kažnjeni to neće biti dovoljno da se scenama viđenim u subotu stane na kraj.

Snimak tuče ispred stadiona Rajko Mitić pojavio se i na ruskoj televiziji Raša tudej (Russia today), kako su o „krvavom derbiju“ izvestili Englezi.

Pogledajte i u krupnom planu kako je prošao jedan od navijača Partizana koji je tražio kavgu, zatim ko je to još bio sa upravom Partizana u loži „Dragan Džajić“ i šta je o svemu imao da kaže ministar policije doktor Nebojša Stefanović.

Postoje indicije da su u tuči prednjačili i gosti iz inostranstva, jedan od funkcionera Crvene zvezde našao se na severnoj tribini kako bi smirio strasti, a fotografije koje su napravili naši fotoreporteri izazvali su vašu veliku pažnju pa je pogledajte još jednom.


hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. ja sam grobar ali u ovom slucaju kao i mnogim prethodnim klubovi nisu krivi.zssto kazniti klubove kad oni nemaju pravo da kazne navijace vec treba drzava njima da placa obestecenja za svaki incident jer je na njoj i njenim organima da pohapsi i debelo kazni huligane a ne samo da ubira poreze i kazne!!!PRAVDA ZA KLUBOVE!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter