1
Auto Moto

Foto:mvesnic.com

POLOVIČNO: Vesnić sjajan u Mađarskoj, Pešović odustao zbog kvara

Objavljeno: 27.04.15 u 17:56

Srpski automobilista Milovan Vesnić zabeležio je ovog vikenda dve pobede u šampionatu centralne Evrope u Mađarskoj.


Vesnić je nakon trijumfa u subotu bio uspešan i poslednjeg dana trkačkog vikenda na stazi Hungaroring.

On je ostvario najbolji rezultat na treningu i posle odličnog starta povećavao razliku iz kruga u krug sve do incidenta i izlaska na stazu vozila bezbednosti, koje ga je malo usporilo, ali ne i sprečilo da se poprne na pobedničko postolje.

– Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana, krivo mi je zbog peha koji je danas zadesio Rudija, ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije. Izostali su brzi takmičari Lotus tima iz Češke koji su ipak najavili povratak u Austriji kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova – rekao je Vesnić nakon proglašenja pobednika i intoniranja srpske himne na stazi Hungaroring, prenosi Tanjug.

Drugi član Eko rejsing tima „EKO Racing Team“ Rudi Pešović, koji je u subotu osvojio treće mesto, morao je da odustane zbog kvara elektronike na BMW-u .

– Ponovo sam startovao treći, u duelu sa Palmijem došlo je do ozbiljnog kontakta i izguran sam sa staze. Pao sam na četvrtu poziciju, tu sam malo izgubio tempo, a onda su počeli problemi sa automobilom. Prvo sam izgubio volan, zatim je prestala da radi instrument tabla da bi se auto na kraju ugasio –  rekao je Pešović.

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter