0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

KURIOZITET: Razmislite dobro ako planirate da igrate ‘iks’ na derbiju

Objavljeno: 25.04.15 u 15:11

U okviru 24. kola Jelen Superlige danas se na stadionu Rajko Mitić igra 148. večiti derbi. Meč koji bi mogao da odluči šampiona ili zakomplikuje trku za trofej.

Oni koji poštuju tradiciju odnosno nizove rezultata su ubeđeni da danas nećemo videti remi već da će neki od timova trijumfovati. Naime, na poslednjih 12 prvenstvenih i još četiri kup duela nije viđen nerešen ishod na utakmicama Crvene zvezde i Partizana. Poslednji nerešen ishod viđen je još 28. februara 2009. godine kada je u prvenstvenom duelu bilo 1:1.

Nema sumnje da bi eventualni remi danas daleko više odgovorao crno-belima pošto bi zadržali pet bodova prednosti u odnosu na jedinog rivala za šampionski tron, a da ne pričamo šta bi se desilo u slučaju da tim Zorana Milinkovića trijumfuje. Sa druge strane jedino što igra crveno-belima je pobeda posle koje bi morali da čekaju kiks Partizana u preostalih đšest utakmica.

Kapije stadiona Rajko Mitić otvorene su u 14 časova odnosno četiri sata pre početka utakmice, a polako se već pojavljuju prvi navijači. Za one koji ne mogu uživo da gladaju meč direktan prenos je obezbedila TV Prva.

Pogledajte i na koji način se na derbi išlo 70-ih godina prošlog veka i šta o najvećoj utakmici na ovim prostorima kaže sudija Milorad Mažić kada ga o njemu upitaju strane kolege. Na derbi planira da dođe i supriga Nikole Drinčića, a pogledajte kako je reagovao crnogorski reprezntativac na njenu ideju da ode u kop i to u njegovom dresu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter