1
Domaći fudbal

SEĆANJA: Dan kada se nebo otvorilo, a stadion je eksplodirao (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.15 u 14:56

Navijači Partizana često su se u prethodnom periodu šalili da bi sponzor Crvene zvezde mogao da postane i „History channel“ zbog čestih prisećanja pristalica komšijskog kluba na slavne dane kada su crveno-beli pokorili Evropu.

Jedan od najvažnijih utakmica na tom pojhodu bio je revanš meč protiv minhenskog Bajerna odigrana na današnji dan na dupke punoj Marakani. Donela je Crvena zvezda velikih 2:1 iz Minhena, kada su golove za tim Ljupka Petroviča postigli Darko Pančev i Dejan Savićević.

Sve je počelo odlično i na sadašnjemstadionu Rajko Mitić pošto je Siniša Mihajlović u prvom poluvremenu golom iz slobodnjaka doneo prednost Crvenoj zvezdi. Međutim, uplašeni od velikog uspeha crveno-beli su rivali dozvolili preokret, a malo je nedostajalo da Volfart ili Efenberg postignu i treći gol i tako zapečate sudbinu crveno-belih. U tom, kao i u odlučujućem momentu u poslednjem minutu sam Bog je pogledao Crvenu zvezdu.

Svima je dobro poznata akcija crveno-belih u poslednjim trenucima meča, Jugović, Prosinečki i Mihajlović su mučili loptu na levoj strani terena. Usledio je centaršut Mihajlovića u sredinu, Augentaler je nespretno odbio loptu, a još gore je reagovao golman Auman koji je podleteo pod loptu, a ona je završila u njegovom golu za konačnih 2:2.

Svima će ostati u urezane u sećanju reči komentatora Milojka Pantića „Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao, ljudi moji šta je ovo?“.

Priča se uspešno završila mesec dana kasnije kada je Crvena zvezda 29. maja 1991. godine u finalu na stadionu Sveti Nikola u Bariju posle 0:0 u 120 minuta igre bolje izvodila penale od Olimpika iz Marseja i tako došla do najvećeg uspeha u istoriji tada jugoslovenskog fudbala.

hotsport.rs

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter