0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LISAC: Otvorila se Pandorina kutija, ABA liga ima dva mesta u Evroligi!

Objavljeno: 24.04.15 u 19:00

Prvi čovek regionalne ABA lige Roman Lisac oglasio se povodom novog sukoba koji je izbio na relaciji ULEB – FIBA.

On je istakao da se otvorila Pandorina kutija i da ne zna kako će se nesuglasice između dve organizacije rešiti.

– Konačno se oglasile EL i ULEB, pokazali su sa potpisom najvećih liga Evrope jedinstvo prema jednoj stvari. Tu se uglavnom radi o kompetencije u klupskoj košarci sa jedne, i reprezentatvne sa druge. Jasan nam je značaj reprezentativne kosarke, ali moraju da se pitaju klubovi, oni su stubovi nacionalnih timova. Klubovi su napravili svoje asocijacije i federacije, ne treba da se radi na štetu ni reprezentacija ni klubovima. Na kraju dana mislim da ćemo doći do dogovora. Očito se sad otvara Pandorina kutija – istakao je Lisac.

Prvi čovek ABA lige se osvrnuo i na rekonstrukciju regionalnog takmičenja.

– Idemo u rekonstrukciju, to smo svi prihvatili. Time se bavi Dilojt i advokatske kancelarije koje pripremaju novi koncept lige koji ce biti urađen do 15. jula, tada će tačno će da se zna sve. To je bio kamen spoticanja, sad je rešen i ne vidim više razloga da se bilo kakva druga priča počinje o nekoj novoj ligi. Pre 15 godina je bila priča da ovakva liga nece zaživeti, tada je trebalo prevazići sve probleme koje smo imali, sve smo izgurali, došli smo do cilja. Mi već dve godine spremamo rekonstrukciju, ova prica sa FIBA je to ubrzala.

Roman Lisac je izričit u tome da ABA ligi ostaju dva mesta u Evroligi i da se to neće menjati.

– Bilo je više puta bačena rukavica sa pričom o drugoj ligi, neka to organizuju savezi. Nećemo da idemo u neke ratove. Ali mi imamo toliko želja, molbi klubova iz svih država da ćemo kad-tad morati da napravimo. Ako neće savezi, mi ćemo. Sve zavisi od toga kako ćemo da se dogovorimo za dobrobit košarke. Nema nedoumica, mi imamo dva Evroligaša, dva mesta u tom takmičenju – zaključio je Lisac.

Podsetimo, danas je „rat“ FIBA i ULEB ušao u novu fazu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter