0
Ostali sportovi

BIO NEKAD ‘VEČITI DERBI’: Milost ‘gradskih otaca’ utiče da se igrači Zvezda i Partizana ne smrzavaju

Objavljeno: 24.04.15 u 11:38

Prvi meč polufinala  plej-ofa koji će biti odigran u subotu od 16:30, između Partizana i Zvezde biće odigran u normalnim uslovima za igru na Banjici, u toploj vodi, oko 24 stepena Celzijusa.

Na taj način ispunjen je pravilnik  VS Srbije po kojem je dozvoljena temperatura od 22 do 27 stepeni.

Beogradske elektrane su Partizanu pozajmile osam tona mazuta kako bi zagrejao vodu pred subotnji derbi. Tako će se derbi samo zahvaljući „milosti“ države odigrati u regularnim uslovima, prenosi vaterpolovesti.com.

– Uz pomoć Vaterpolo saveza Srbije našli smo rešenje. Utakmica bi mogla da se odigra i na minimalnoj dozvoljenoj temperaturi, od 22 stepena, ali uradili smo sve da za jedan od najvažnijih mečeva u sezoni obezbedimo adekvatne uslove – kaže direktor kluba Mirko Bradajić za Žurnal.

Održavanje bazena iziskuje velika novčana sredstva, jer osam tona je količina dovoljna za dva – tri dana.

Vaterpolisti Crvene zvezde su se za polufinale sa Partizanom, koliko su im to uslovi dozvoljavali, prethodnih dana pripremali u Beogradu.

Suočeni sa hladnom vodom na Dorćolu, neki od treninga su preskočeni, neki poput drugog jučerašnjeg odradili na Tašmajdanu.

– Nemamo puno izbora, moramo da se pripremamo. Vidimo da je i Partizan u sličnoj situaciji – podvukao Strahinja Rašović, prvi strelac srpskog šampiona. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter