0
ATP

NADAL: Ljudi, Đoković je najbolji, pomirite se sa tim

Objavljeno: 23.04.15 u 11:09

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da igrači i teniski navijači širom planete moraju da se pomire sa činjenicom da je Novak Đoković najbolji igrač planete.

Đoković uživa u fenomenalnom startu sezone, pošto je posle trijumfa na Australijan Openu, uspeo da osvoji i prva tri Mastersa – u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

– Zbog svega što je postigao ove godine, svi igrači i navijači moraju da prihvate da je u ovom trenutku Novak jasni broj jedan na svetu – rekao je Nadal.

Nadal je minulog vikenda pognute glave napustio teren nakon poraza od Đokovića na Mastersu u Monte Karlu.

– Ove godine moram da radim neke stvari kako treba, da se vratim na visoki nivo da bih mogao da izazovem Novaka na terenu. Što se tiče tenisa, osećam se mnogo bolje nego pre nekoliko nedelja. Pokušaću da na svakom narednom turniru odem što dalje mogu i da igram što bolje mogu i tako nadmašim igru koju sam pokazao u Monte Karlu – naglasio je Nadal.

Đoković zbog sjajne forme figurira kao jedan od glavnih kandidata za titulu na Gren slemu u Parizu, ali Nadal veruje da dobra forma srpskog igrača ne može da traje večno.

– Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone. Ponekad osvojite više, ponekad manje. Teško je osvajati sve stalno. Đoković je bio sjajan te 2011. godine, a i sada je. Imao je neverovatnu godinu tada, a ima je i sada, i ja moram da mu čestitam na tome – podvukao je Nadal.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter