0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Dva srpska reprezentativca u borbi za trofej

Objavljeno: 22.04.15 u 19:07

Kao i prošle sezone, dva srpska reprezentativca, Momir Ilić i Marko Vujin odmeriće snage pred 20.000 gledalaca u Lankses Areni u Kelnu, gde će se 30. i 31. maja održati F4 turnir EHF Lige šampiona. Žreb je hteo da se mađarski Vesprem i nemački Kil namere ponovo jedan na drugi u borbi za finale, dok će u drugom polufinalu igrati španska Barselona i poljski Vive Tauron Kielce.

Poslednje tri sezone su u muškoj EHF Ligi šampiona trofej podizali srpski igrači. Momiru Iliću je to pošlo za rukom sa Kilom 2012. godine, Stefan Terzić je nosio dres nemačkog HSV-a godinu dana kasnije, dok su 2014. godine pehar podigli nekadašnji srpski selektor Ljubomir Vranješ, kao i mladi reprezentativci, Draško Nenadić i Bogdan Radivojević.

Pehar namenjen pobedniku EHF Kupa imaće priliku da podignu dva srpska internacionalca. Petar Nenadić će sa Fukse Berlinom na završnom turniru u nemačkoj prestonici 16. i 17. maja imati priliku da ugosti slovenačkog Gorenje u polufinalu, dok će povratnik u državni tim, Petar Đorđić sa HSV-om igrati protiv danskog Skjerna u borbi za finale.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter