0
Evroliga

OVO NIKO NIJE USPEO 17 GODINA: Žoc ponovio Partizanov uspeh iz 1998. godine! (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.15 u 14:36

Košarkaši Fenerbahčea koje sa klupe predvodi naš Željko Obradović eliminisali su iz plej ofa aktuelnog šampiona Evrope bez ijednog poraza u seriji što je poslednji put pošlo za rukom ekipi Partizana.  

Fenerbahče je rezultatom 3:0 počistio “ponos Izraela“, a prethodno je jedan klub prvaka Evrope izbacio sa “nulom“ u sezoni 1997/98 kada je Partizan bio bolji od Olimpijakosa u dva navrata – 78:74, 72:60. 

Crno-beli su te sezone predvođeni Milovanom Bogojevićem, stigli do fajnal fora, pošto su posle Olimpijakosa u četvrtfinalu savladali moskovski CSKA.

Na fajnal foru su izgubili od Kinder Bolonje 61:83, da bi potom bili poraženi i u meču za treće mesto od Benetona 89:96. 

Za Partizan su tada igrali – Đokić, Brkić, Čubrilo, Varda, Tomašević, Radošević, Drobnjak, Lukovski

https://www.youtube.com/watch?v=TNM9_13Cr_Q&app=desktop

Zanimljivo, Partizan i Olimpijakos su se sreli i godinu dana ranije, u sezoni 1996/97 kada je klub iz Pireja postao prvak Evrope. Ipak, tada su Grci savladali ekipu Miroslava Nikolića ukupnim rezultatom 2:1. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter