8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DRŽAVA ZA VRATOM: Vujoševiću i navijaču Zvezde preti pet godina zatvora!

Objavljeno: 21.04.15 u 11:14

Drama koja se po završetku četvrte utakmice polufinalne serije ABA lige dogodila ispred svlačionica u Pioniru, mogla bi da dobije zatvorski epilog.

Kao što je poznato, trener Partizana Duško Vujošević i navijač i član Skupštine Crvene zvezde Stevan Sojić, koji su se potukli u hali Pionir tim svojim činom prekršili su Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, piše Kurir.

Prema slovu tog zakona, ukoliko se protiv njih podnese krivična prijava, preti im čak i zatvorska kazna do pet godina. Pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama, u smislu ovog zakona, naročito se smatra „fizički napad na učesnike sportske manifestacije“, odnosno „fizički obračun između učesnika“.

Prema članu 20 ovog zakona, predviđena kazna je zatvora od tri meseca do jedne godine, ali je u ovom slučaju realnije očekivati uslovnu kaznu, jer na to navodi sudska praksa u sličnim događajima poput onih iz Vršca kada je došlo do opšte tuče u „Milenijumu„.

Čelnici ABA lige poručili su da neće kažnjavati česnike nereda.

– Dobio sam izveštaj delegata, a odluke ću doneti uskoro. Međutim, one će se odnositi samo na dešavanja na utakmici, ali ne i na incident jer delegat nije video šta se dešavalo, a samim tim nije to ni uneo u izveštaj – rekao je direktor ABA lige, Josip Bilić.

On je na pitanje da li je moguće odrediti krivca na osnovu dostupnih snimaka odgovorio sa:

– Pogledao sam snimak televizije koja je direktno prenosila utakmicu, ali na njemu se skoro ništa ne može videti – jasan je Bilić.

hotsport.rs

0
0

8 Komentara

  1. Strašno! Pa postoji li jedan navijač Zvezde (ili kako se već klub zove ove nedelje) koji je pismen!? Nemoguće mi je da ste svi vi zaobišli osnovnu školu!? Ovaj što se potpisuje sa „djenka“ … pa i da si Kinez znao bi srpski jezik bolje.

    Inače, što se vesti tiče … kakav portal, takva i vest. Baš bih voleo da vidim i to čudo. Dule u zatvoru, a „mafijaška pudlica“ na slobodi.

    0
    0
    Odgovori
  2. konacno je covicu uspelo … da posalje nazovi clana skupstine FMP-a, da provocira duleta : telefonom je od covica dobijo instrukcije ( coviceva stara navika od kragujevca pa do sada … ) , i da ga dule nabode . kazete samo 5 godina ? malo je za ono sto je covic uradi van kosarkaskih terena i na njima . covic se duleta vujosevica ni tada oslobodit nece …bolest traje punih 20 godina . svi smo mi u buduce dule vujosevici …a pored covica bice ih puno koji su za ove 3 godine TEROR nad kk partizanom i duletom vujosevicem cinili … kraj ZLU se nazire … sa duletom na slobodi ili zatvoru , samo dule da ziv i zdrav da bude .

    0
    0
    Odgovori
    • Pa vi i jeste svi vujosevici…manioulatori,lazovi,primitivci,sta se drugo od vas moze i ocekivati. Pa taj vujosevic je savetovao pavlovica da napravi frku i prekid kao i sto je to uvek i radio,izazivao prekide kad je slabiji,to bi mu bio alibi slepce jedan. Da,zaboravio sam i murica. A sad mozete svi zajedno na pecanje sa sve tegeltijom i iskomleksiranim grbom. UGASI IH COVKE!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Evo ga opet ovaj penzioner sa njegovim lupetanjem…probaj kod Dr Kastratovića, kažu da čini čuda u psihijatriji…

      0
      0
      Odgovori
  3. S činjenicom da je DV ipak bio na radnom mestu,isto i kada je bila kon.za štampu kada je vređan. Znači pišate u vetar,kazniti tog huligana i mutanta za verbalni napad na Dula za vreme kon.za štampu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter