0
Auto Moto

WTCC MAROKO: Borković ipak odustao od takmičenja

Objavljeno: 19.04.15 u 16:10

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković neće učestvovati na drugom vikendu Svetskog šampionata turnig automobila (WTCC), koji se vozi u Maroku.  

Borković je konstatovao da kao ni u Argentini ne može da bude konkurentan, ne samo s dominantnim Sitroenima, već i sa Ladama, Ševroletima i Hondama, koju i sam vozi.

Srpski automobilista je od dolaska u Maroko postao svestan da njegovo vozilo nema urađene apdejt podatke poput ostalih i da je zbog očajnih amortizera i sprženih kočnica u dodatnom hendikepu na izuzetno opasnoj stazi Mulaj el Hasan u Marakešu.

Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTCC standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima rekao je Borković, koji je trebalo da startuje sa 10. mesta na prvoj trci.

Odluku o daljim koracima u ovoj sezoni Borković će doneti uskoro u saradnji sa svojim timom.

hotsport.rs /tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter