0
Fudbal

KONAČNA ODLUKA: Sud u Lozani saslušao srpsku i albansku stranu

Objavljeno: 18.04.15 u 11:56

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saslušao je u četvrtak i petak delegacije Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Albanije, koji su se žalili na kazne usled nasilno prekinutog meča kvalifikacija za EP koji je prekinut u oktobru na stadionu Partizana.

I ptice na granama znaju da je u oktobru, sa pojavom drona, pre vremena okončan duel kvalifikacija za EP između reprezentacija Srbije i Albanije.

 

U odbrani srpskog tima svedočio je i kapiten „OrlovaBranislav Ivanović.

Iz Suda su poručili da će dati sve od sebe da se odluka o žalbama donese u naredna dve meseca, odnosno, najkasnije do utakmice između Danske i Srbije, koja je na repertoaru 13. juna u prestonici Danske, Kopenhagenu.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Albanije, prekinuta je u 42. minutu nakon nereda u kojima su učestvovali igrači obe ekipe i domaći navijači.

Situacija se zakuvala pojavom čuvenog drona koji je nosio zastavu takozvane „Velike Albanije“ iznad terena u Humskoj ulici. Fudbaleri Albanije su nakon toga odbili da se vrate na teren.

UEFA je nakon prekida „Pirov“ trijufm dodelila Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali su joj, zbog propusta u organizaciji meča, bodovi i oduzeti i dodeljena je kaznila je sa 100.000 evra i igranjem dve kvalifikacione utakmice bez publike.

Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 evra.

 hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter