5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SAŠA PAVLOVIĆ: Ne potcenjujte srce šampiona!

Objavljeno: 17.04.15 u 10:38

Kpšarkaši Partizana, uprkos svim prognozama, uspeli su da naprave brejk u drugom meču polufinalne serije ABA lige pošto sa 70:68 slavili u drugoj utakmici na formalnom gostovanju u Pioniru.

Naime, prema mišljenju stručne javnosti, crveno-beli su bili veliki favoriti za eksresan prolazak u veliko finale. Da je to tako potvrđuje i podatak da je većina kladionica na srpskom tržištu plaćala sve one koji su se kladili na Partizan kvotom od 2,5.

Prema mišljenju jednog od najboljih igrača „Parnog valjka„, Saše Pavlovića, nikada ne treba potceniti šampione.

– Nikad ne treba potcenjivati srce šampiona! Mi smo i dalje aktuelni šampioni, zar ne? Druga utakmica je bilo mnogo, mnogo teška… Može se reći i da je bila teža od prve. Dali smo sve od sebe i uspeli da odgovorimo na njihovu čvrstinu. Svesni smo da je sada nerešeno i da naredne dve utakmice igramo pred svojim navijačima, zato moramo mnogo dobro da se spremimo za mečeve protiv Zvezde koji slede – rekao je Pavlović za list Sport.

Crno-beli su uspeli da izgrade prednost veću od 10 poena, međutim, izabranici Dejana Radonjića su uspeli u finišu da stignu do neizvesne završnice u kojoj nisu imali dovoljno koncetracije.

– Mnogo su kvalitetna ekipa! Ove godine, Zvezda jako dobro igra kao tim. Poznato je da u derbijima nema predaje! Oni se nisu predali, a i mi smo znali da mogu da se vrate u život. Nismo smeli da dozvolimo da smanje razliku i da imaju napad za pobedu, takve minute moramo da ispravimo – dodao je Pavlović.

On smatra da je prednost domaćeg terena vrlo važna stvar u ovakvim serijama.

– Domaći teren se nije pokazao kao bitan ni prošle, a izgleda ni ove sezone. Ma, svaki derbi je specifičan po sebi, onako sam za sebe, pa mora tako da se gleda na te stvari – naglašava bivši dugogodišnji košarkaš Klivlenda.

Pavlović je za kraj istakao da će izabranici Duška Vujoševića dati sve od sebe da obraduju armiju navijača.

– Daćemo sve od sebe da pobedimo, to je jedino što mogu da garantujem! Znamo koliko će nam biti teško. Imamo vremena da se odmorimo posle prve dve utakmice zaredom. Ponavljam, daćemo sve od sebe da povedemo sa 2-1 u seriji, to bi bio veliki korak – podvukao je rođeni Baranin.

hotsport.rs

0
0

5 Komentara

  1. Tako je bre ljudino…u subotu i nedelju završava se priča sa ciganima…3-1 za PARTIZAN a potom da naplatimo onoj boraniji iz podgorice sa kamatom i šampionski prsten uzimamo 100%

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter