0
ATP

RAFA PRED POLUFINALE SA NOLETOM: Želeo bih nekog slabijeg protivnika, ali…

Objavljeno: 17.04.15 u 20:33

Najbolji španski teniser i nekrunisani ‘kralj šljake’ Rafael Nadal nikako nije zadovoljan što će se u polufinalu Mastersa u Monte Karlu sastati sa najboljim svetskim igračem Novakom Đokovićem.

Nadal je u četvrtfinalu savladao sunarodnika Davida Ferera, a iako je želeo da ga u polufinalu sačeka nešto slabiji protivnik, preko mreže će ga čekati najbolji igrač današnjice, Srbin Novak Đoković.

– Nisam glup, kada igrate protiv najboljih igrača šanse za pobedu su manje, zar ne? Ne verujem igračima koji kažu da vole da igraju protiv najboljih u finalima – oni vas lažu. Svako želi da igra protiv lakšeg protivnika i na kraju dođe do titule. Najvažniji je turnir, nekada nije važno koga pobedite na kraju jer je lična satisfakcija malo bolja. Zavisi od protivnika, ali ono što ostaje je titula na kraju priče – ne protiv vas, ne protiv onoga protiv koga ste osvojili tu titulu. Voleo bih igram protiv nekog slabijeg od Novaka, u tome nema sumnje. Ali, igram protiv Novaka sutra i to ne mogu promeniti – objasnio je Rafa.

Po njemu Đoković je trenutno sa razlogom na vrhu ATP liste, pošto je njegov tenis gotovo perfektan.

– Sutra nisam favorit, to je očigledno. Uvek će biti veoma težak meč ako igrate protiv igrača koji sve osvaja, kao što on radi, zar ne? On igra gotovo perfektno, radi sve kako treba i dobija mečeve bez većih problema. Kada stvari idu tako dobro, teško je zaustaviti igrača poput Novaka. Kao što sam rekao i pre turnira, danas nije moja borba, ali me sutra čeka dobar meč. Nova šansa da budem na terenu, uživam u meču i ponovo pronađem osećaj koji sam imao danas. Onda ćemo videti šta će se desiti rekao je Nadal.

Novak je danas sa lakoćom izbacio Marina Čilića i zakazao duel sa Špancem.Dugo očekivano polufinale masters turnira između Novaka Đokovića i Rafaela Nadalaigra se u subotu od, najverovatnije, 15 časova

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter