in , , ,

I TO SE DOGODILO: Srbija odigrala zvaničan meč protiv Kosova!

Ako je neko do sada bio sumnjičav da će se ovo ikada dogoditi, više ne mora – Srbija je po prvi put u istoriji igrala utakmicu protiv takozvane Republike Kosovo.

U pitanju je bio duel juniorske reprezentacije Srbije koja je u petak odigrala prvi kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo, a protivnik joj je bila selekcija takozvane države Kosovo. Tako će 17. april 2015. ostati upamćen datum po prvom i istorijskom susretu dve države, iako jedna od njih i dalje nije zvanično priznata.

Srpske rukometašice su bile bolje od vršnjakinja sa Kosova rezultatom 40:12 (19:6), a meč je odigran bez državnih obeležja i intoniranja himni. Najefikasnije rukometašice u selekciji Srbije bile su Mina Petrović sa osam, odnosno Aleksandra Vukajlović i Teodora Zdravković sa po četiri gola.

Naše juniorke su ovom utakmicom počele kvalifikacioni ciklus, a naredni meč igraće u subotu od 16 časova protiv Rumunije, dok će se u nedelju sastati sa Slovačkom. Dve prvoplasirane selekcije obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji koje se održava od 23. jula do 2. avgusta tekuće godine.

hotsport.rs

Diskusija

Odgovorite
  1. E TAKO JOS PECAT DA UDARE I POTPIS I SRBIJA IDE U EU I DA BUDU SVI MIRNI I SRECNI…BANDO LOPOVSKA MAMU LI VAM JE*EM..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NOVO PRIZNANJE: Tatjani Jelači nagrada ‘grada Beograda’

RAFA PRED POLUFINALE SA NOLETOM: Želeo bih nekog slabijeg protivnika, ali…