1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

U PARTIZANU SAMO JEDNA TEMA: A nije derbi sa Zvezdom!

Objavljeno: 16.04.15 u 16:25

Tandem koji je prošle godine branio boje Voždovca, sada je oslonac fudbalskog kluba Partizan, Zoran Milinković na klupi, Stefan Babović na terenu. I obojica su složni da se samo razmišljanjem utakmicu po utakmicu može doći do titule.

Partizan je posle nešto lošijeg starda drugog dela sezone došao u poziciju da strepi za prednost u odnosu na Crvenu zvezdu koja je spala na samo dva boda. Međutim, dolaskom novog trenera Zorana Milinkovića Partizan je vezao tri pobede i uz kiks prvog pratioca ponovo je na pet bodova razlike. Iz kluba poručuju da treba ići samo korak po korak.

– Utakmica protiv Mladosti iz Lučana je vrlo važna utakmica za nas, borba za nova tri boda i trenutno jedina tema u našoj svlačionici. Mnogo toga radimo u hodu, raduje nas činjenica ako ima boljitka u igri. Iz dana u dan Partizan može i mora više i bolje – istakao je Milinković.

U poslednje dve utakmice ‘Parni valjak’ je išao na pogon svoje dece, Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića, koji su bili strelci u obe prethodne utakmice. Milinković za njih ima samo reči hvale.

– To su Partizanova deca. Tako je godinama unazad, to je praksa u ovom klubu da se potenciraju mlade snage. Njih dvojica su ušli u jako dobar ritam i daju pun doprinos. Svoje uloge lepo nose u ovom momentu. Vredni su, radni, to je divno za njihovu mladost, imaju starije i iskusnije saigrače uz sebe koji im daju punu podršku – ističe Milinković.

Još iz perioda kada je vodio Voždovac trener Partizana upoznat je sa kvalitetima Stefana Babovića, koji opet, ima višegodišnje iskustvo igranja u crno-belom dresu. I on ističe mlade snage Partizana i staje u njihovu zaštitu.

– I kad su bili Markec i Mitar tu govorio sam da je najbolje kad su tu, uz njih, stariji, iskusniji igrače na koje će pasti pritisak i kritika da bi oni mogli da igraju slobodnije. Tako i za ovu decu danas. Od njih treba da se očekuju najviše, a oni iz te, neću da kaže, bezbrižnosti, već slobodnije igre mogu da pruže ono što su u prethodne dve utakmice. Samo tako neka nastave i da su što više čvrsto nogama na zemlji  – kaže Stefan Babović.

I on se slaže sa šefom stručnog štaba da je meč protiv Mladosti iz Lučana trenutno najbitniji.

– Utakmica protiv lučanske Mladosti nam je jako važna. U prvom delu sezone smo jedva dobili tamo. Razmišljamo samo o njima, ne razmišljamo o derbiju. Nećemo da potcenimo Mladost. Imaju mnogo brze igrače i pazićemo – najavljuje Babović.

Utakmica između Partizana i Mladosti iz Lučana igra se u nedelju od 18:30h na stadionu u Humskoj. Inače, Partizan je juče dobio novog sponzora, ovde pogledajte ko je u pitanju.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter