1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Naravno da Blažič nije trebao da završava… VUJOŠEVIĆ: Vidimo se u subotu!

Objavljeno: 15.04.15 u 23:41

Posle meča treneri oba tima su bila složna u oceni da je Partizan zasluženo slavio u drugom meču ove polufinalne serije, ali u različitim raspoloženjima.

Trener Partizana prvi je izašao pred novinare u društvu kapitena Dragana Milosavljevića koji je kratko rekao da je njegov tim mogao i ranije da reši meč, ali da nije uspeo da iskontroliše ritam utakmice. Zatim je Duško Vujošević preuzeo reč.

Naravno, bio je ovo susret veoma kvalitetan, ali i veoma težak za obe ekipe, a da ne pričam o tome koliko je teško kada se dva tima ovakvih kvaliteta susreću dan za danom i koji je to napor za igrače. Čestitam ovim mojim momcima, ali čestitam i Zvezdi na kvalitetnoj utakmici i dobroj borbi. Mojim momcima čestitam na tome što su u ovakvoj situaciji i atmosferi imali hrabrosti i karaktera da dobiju veoma značajan susret, ali… Bez obzira na to, rekao sam i pre meča da nas čeka duga serija – rekao je Vujošević, a onda odgovorio na pitanje novinara o umoru koji sa sobom nosi ova serija.

Daleko od toga da je bilo šta rešeno, a mislim da je za košarku dobro što dve ekipe iz Beograda imaju ovaj kvalitet i što mogu da demonstriraju taj nivo košarke. Nadam se da su sladokusci uživali u onome što košarku čini kvalitetnom, a što je moglo da se vidi ove večeri.

Svoje izlaganje završio je u svom stilu:

– Nemam više šta da dodam osim – vidimo se u subotu – rekao je Vujošević.

Istrpeo je i uvrede Vujošević na ovoj konferenciji, a onda je reč preuzeo njegov kolega na klupi Crvene zvezde. Dejan Radonjić bio je pomalo zamišljen na konferenciji i vidno nezadovoljan krajnjim ishodom druge utakmice.

– Loše smo ušli u meč. Odbrambeno smo izgledali ne onako kako je potrebno da se igra protiv Partizana. Oni su koristili jedan takav naš pristup i ušli u igru, stekli prednost i samopouzdanje koje je potrebno da se gradi za meč koji se igra u subotu. Imali smo velikih problema u skoku, to nam je smanjivalo samopouzdanje. Kvalitetnijim napadom smo hteli da dođemo do boljeg rezultata, no do kraja poluvremena nismo uspeli da značajnije smanjimo razliku. Na startu treće deonice, kada se očekivala naša drugačija rekacija, Partizan je lako stigao do 15 poena razlike. Odigrali smo deo te četvrte četvrtine kako bi trebalo da se igra od starta i došli smo do toga da imamo napad, polaganje za prednost. Nije se završilo kako smo hteli – objasnio je Radonjić.

Na pitanje da li je bilo planirano da Jaka Blažič završava poslednji napad crveno-belih, odgovorio je:

– Nije nam to bila ideja… Jaku je povukla je lopta, kao što je mnogo puta to znao i ranije da uradi. Naravno da nismo tako zamislili tokom tajmauta, jer su oni potom imali dovoljno vremena za svoj napad – objasnio je Radonjić, a onda i rekao da nije zadovoljan partijom Bobana Marjanovića.

– On nije odigrao na način koji to očekujemo i koji je prikazivao čitave sezone – kratkim odgovorom završio je Dejan Radonjić.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter