0
Evropske lige

NEMA DILEMU: Bufon neće u penziju

Objavljeno: 15.04.15 u 15:50

Jedan od najboljih golmana sveta u poslednjih dvadesetak godina, golman Juventusa, Đanluiđi Bufon, izjavio je da nema nameru da ode u penziju na kraju ove sezone.

– Igrač se povlači onda kada oseti da više nije onaj stari na terenu – poručio je 37- godišnji Bufon posle pobede „Stare dame“ nad Monakom sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

– Nastaviću da igram dok god mi dobro ide. Zašto se oprostiti od fudbala, ako igraš dobro – dodao je Bufon.

Golman „Bjankonera“ je pomogao svom timu da osvoji tri uzastopne titule šampiona Serije A, a i dalje je prvi golman italijanskog nacionalnog tima, imao je u utorak tri sjajne odbrane kojima je sprečio Monako da dođe do gola u gostima.

Bufon je 2001. godine iz Parme stigao u Juventus i ostao je veran klubu čak i 2006. kada je tim iz Torina zbog skandala sa nameštanjem rezultata u aferi „Kalčopoli“ proteran u Seriju B.

Za selkciju „Azura“ upisao je rekordnih 147 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule šampiona sveta u Nemačkoj 2006. godine.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter