0
Košarka

SJAJNA ROLA: Ratkovica sa devet asistencija doneo trijumf Tibingenu

Objavljeno: 13.04.15 u 10:42

Košarkaši Tibingena napravili su veliki korak ka opstanku u Bundesligi nakon što su u meču 30. kola savladali Medi Bajrojt sa 75-71 (22-18, 14-10, 20-21, 19-22).

Velike zasluge za trijumf ima srpski plejmejker Branislav Ratkovica koji je ostvario čak devet asistencija uz četiri poena.

Ovaj 29-godišnji košarkaš u proseku ove sezone beleži 7.2 uspešnih dodavanja po utakmici i u tom segmentu je ubedljivo najbolji u Bundesligi, pošto beži drugoplasiranom Druu Džojsu koji ima šest asistencija po meču.

Tibingen je u poslednju četvrtinu ušao sa sedam poena prednosti i tokom tih deset minuta, dozvolili su gostima da u par navrata smanje na samo minus dva. Ipak, to je bio maksimum za ekipu Bajrojta, pa je tako Tibingen došao do devete pobede u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ogastin Rabit sa 19 poena i devet skokova, dok je Vladimir Mihailović postigao 16. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Kajl Boumen sa 19 poena.

Tibingen sada ima dve pobede više od Krajlshajm Merlinsa, kao i utakmicu manje i u narednom kolu gostuje petoplasiranom Bonu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter