2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SPREMITE SE ZA SPEKTAKLE: Kalinić izaziva Pavlovića, Murić najavljuje iznenađenje za rivala (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.15 u 15:37

Još samo dva dana ostalo je do toliko dugo čekanog početka polufinalne serije između Crvene zvezde i Partizana, a igrači dva kluba takođe su nestrpljivi da prva utakmica u utorak od 21 sat počne.

Nikola Kalinić svoju slavu stekao je prošlog septembra na Mundobasketu u Španiji u dresu nacionalnog tima, a svoj kvalitet potvrdio je tokom cele sezone u Crvenoj zvezdi. Tim Dejana Radonjića nije imao puno vremena za pripremu ovog meča, s obzirom na zgusnut raspored utakmica, ali i pored toga krilni igrač crveno-belih veruje da prvoplasirani tim regularnog dela ABA lige može da nastavi u pobedničkom ritmu i u plej-ofu.

– Odigrali smo sa Partizanom već tri utakmice, a sledi nam makar još 10. Imali smo manje vremena za pripremu, zbog Evrolige, ali razmišljamo o najvažnijim utakmicama u sezoni. Domaći teren može da bude presudan faktor i ako želimo da prođemo u finale to moramo da iskoristimo. Odigrali smo sjajno ABA ligu i završili sa dva poraza. Partizan je sporije počeo sezonu, ali doveo je neke igrače, stabilizovao se i predstavlja fantastičan tim. Jedva čekamo da počne – rekao je Nikola Kalinić za sajt ABA lige.

Svoje bitke i u odbrani i u napadu, gotovo sigurno, vojevaće sa igračem višegodišnjeg NBA iskustva – Sašom Pavlovićem, ali Kalinić ne preza od toga ni najmanje.

– On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač lige, sa takvim rejtingom i iskustvom fantastično je igrati protiv njega. Upravo to je i najveći motiv – da igraš protiv najvećih i da se meriš sa najboljima. Biće sjajni okršaji – najavio je Kalinić.

Njegov potencijalni protivnik na parketu biće i Edo Murić, slovenački reprezentativac, koji  je ove sezone u Partizanu, vrlo brzo stekao status ljubimca navijača, svojim igračkim kvalitetima, ali i odanosti i ljubavi prema klubu. Murić, takođe krilni igrač, očekuje maksimalnih pet utakmica u ovoj seriji i da će odluka pasti u samo jednoj lopti.

– U takvim utakmicama odlučuje jedna lopta, moramo da pazimo na svaku loptu u odbrani i napadu. Igra se na tri pobede i šta god da se desi moramo da ostanemo mirni, nadamo se najboljem. Dobro radimo na treninzima, niko ne nedostaje, imali smo nekoliko povreda ali sada je sve to sanirano. Bićemo spremni – pun optimizma Edo Murić je pričao za sajt regionalnog takmičenja.

Slovenac spada u mlađe igrače u timu, a sa Pavlovićem, Mačvanom i Milosavljevićem tim je dobio na preko potrebnoj zrelosti, kaže on.

– To su najiskusniji igrači, oni nam daju sigurnost na koju možemo da se oslonimo, na svakom treningu mnogo učimo od njih i od trenera. Zatim je došao i plejmejker, sve je mnogo lakše. Igramo slobodnije, mlađi igrači Vanja Marinković, Nikola Milutinov i Mihajlo Andrić su mnogo napredovali i mislim da smo sada mnogo zreliji – ističe Murić.

Murić je najavio da je ekipa u potpunosti spremna i da će košarkaška publika tek videti šta su on i njegovi saigrači spremili za ovu seriju.

– Biće pet derbija u sedam-osam dana. Maksimalno treniramo, jedva čekamo da počne plej-of. Pripremamo se, a šta smo pripremlili videćete. U odnosu na prvi derbi imamo drugačiji tim, igraćemo drugačije. Ove sezone igrali smo tri derbija i mislim da je poslednji najrealniji, ali ne zbog toga što smo pobedili – zaključio je Edo Murić.

Svoja mišljenja pred ovu ‘seriju decenije’ dali su i košarkaši Zvezde Jaka Blažič i Luka Mitrović, kao i nekadašnji igrači crno-belih Vladimir Lučić i Dušan Kecman.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

  1. kao nebo i zemlja. kalina nemoj nervirati čoveka. nisi ti taj nivo. da pavlović ne voli toliko partizan i njegove navijače, verovatno ne bi ni igrao sa takvom boranijom.

    0
    0
    Odgovori
    • Druze,odslusaj ceo intervju pa iznosi misljenje,respektuje Kalina skroz Pavlovica i kaze da je jedan od najboljih u ligi,.. A kao drugo,Kalina ce za par godina biti kao Pavlovic,decko ima potencijal. Sve ce se videti sledece nedelje na terenu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter