0
Košarka

ŠOK ZA ŠPANCE: Rubio ide na operaciju, ‘Furija’ u panici jer ostaje bez mozga reprezentacije!

Objavljeno: 12.04.15 u 13:53

Plejmejker NBA-ligaša Minesote Timbervulfs i španske reprezentacije Riki Rubio moraće da operaciju skočnog zgloba.

Da li zbog teškog ritma utakmica u najjačoj ligi na svetu ili zbog nečega drugog, tek Riki Rubio biće drugi košarkaš Minesote Timbervulfs u poslednjih nedelju dana koji će morati na operaciju. Nakon što je Nikola Peković uradio hirurški zahvat na ahilovoj tetivi njegov saigrač iz tima Riki Rubio već u ponedeljak će biti podvrgnut artroskopskoj operaciji levog zgloba.

– Pažljivo smo pratili Rikijev period rehabilitacije, ali zbog bolova koje neprekidno ima jasno je da oporavak nije doneo očekivane rezultate. On je obavio brojne konsultacije, a posle poslednjeg pregleda kod doktora Ričarda Ferkela sa Ortopedskog instituta Južna Kalifornija u Los Anđelesu donesena je odluka da bude podvrgnut artroskopskoj operaciji levog zgloba navodi se u saopštenju Minesote.

To je veliki problem ne samo za NBA tim, već i za špansku košarkaški reprezentaciju, s obzirom da je Rubio bio planiran kao glavni igrač i organizator igre ‘Crvene furije’. Španija se nalazi u grupi baš sa našom selekcijom, pa će Aleksandar Đorđević imati ‘brigu manje’ pred duele sa velikim rivalom.

Rubio je na početku sezone zaradio ovu neugodnu povredu i odigrao je samo 22 meča. Poslednji put na parketu je bio 13. marta, a zatim je propustio 13 utakmica u nizu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter