0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PRAZNIK I U ZVEZDI: Pre treninga takmičenje u razbijanju uskršnjih jaja, Vilijams udario na Dženkinsa (FOTO)

Objavljeno: 12.04.15 u 22:05

Tradicionalno kucanje uskršnjim jajima nije izostavljeno ni na treningu košarkaša Zvezde, ali ni prvi dan najvećeg hrišćanskog praznika nije mogao da prođe bez treninga, jer je polufinalna serija sa Partizanom odmah iza ugla.

Nemanja Dangubić jedan je od košarkaša koji praznuju ovaj praznik svake godine, ali je sportski život takav da nema puno vremena za predah. Pogotovo ako se igra u Crvenoj zvezdi i pogotovo ako za nepunih 48 sati počinje plej-of serija protiv velikog rivala Partizana. A ulog je ogroman, nikad veći.

– Dobro se poznajemo. Igrali smo već tri meča ove sezone, dva puta smo slavili. Svaki je bio specifičan i imao je svoju draž. Ipak, ovi dueli u polufinalnj seriji plej-ofa ABA lige donose mnogo. Partizan je u međuvremenu, u svojim redovima imaju dosta igrača koji su igrali ovakve utakmice i sigurno zaslužuju veliki respekt. Ali, i mi znamo što smo sve prošli ove sezone i šta smo sve do sada ostvarili – pohvalno je govorio o Partizanu, Nemanja Dangubić, a zatim nastavio:

Pavlović poseduje veliki igrački kvalitet i ogromno iskustvo, a Mačvan je uz njega sigurno ključni faktor u njihovom timu. Međutim, tu je još mnogo izvarnednih igrača, poput kapitena Milosavljevića i Milenka Tepića koji su odigrali mnogo ovakvih mečeva. Biće veoma teško, ali silno želimo trijumf u polufinalnoj seriji i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo – objasnio je Dangubić.

U veoma zgusnutom rasporedu nema vremena za odmor. Igrači su dobili slobodno popodne, a uveče su se svi okupili na treningu.

– Kao i svake godine Uskrs sam slavio u krugu porodice. Bio sam u Pančevu kod roditelja na ručku, a uveče trening. Svake godine pokušavam da pobedim, ali do sada nisam bio baš preterano uspešan. U svakom slučaju će biti zabavno, a potrudio sam se da pojedem što manje jaja. Jer, kod nas u kući ko izgubi mora da pojede jaje, a nisam neki preterani ljubiteljistakao je Dangubić, a onda i rekao šta je bilo na večernjem treningu.

– Dogovor je da na trening svako donese svoje pobedničko jaje pa da vidimo ko ima najtvrđe. Niko se nije izletao pompeznim izjavama o pobedi, svi su iskusno ćutali, ali videćemo. Sigurno će biti zanimljivo, malo ćemo se zabaviti, a onda maksimalni fokus na trening – rekao je Nemanja Dangubić.

Nismo saznali ko je na kraju pobedio, ali je na tapetu bio opasan duel Zvezdinih Amerikanaca. Udario je Markus Vilijams na Čarlsa Dženkinsa, a atmosfera je evidentno bila na maksimalnom nivou.

11128723_889129207814261_3475946103612817235_n

Pročitajte očekivanja igrača ‘večitih’ Nikole Kalinića i Eda Murića. Svoja mišljenja pred ovu ‘seriju decenije’ dali su i košarkaši Zvezde Jaka Blažič i Luka Mitrović, kao i nekadašnji igrači crno-belih Vladimir Lučić i Dušan Kecman.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter