0
Evropske lige

PARMINI ČUDOTVORCI: Mauri ima taliju – svoju baku, a Donadoni gleda bajke i veruje u njih!

Objavljeno: 12.04.15 u 14:31

Fudbalska Evropa bruji o neverovatnom uspehu koji je finansijski razorena Parma uspela da napravi protiv Juventusa i pobedi sa 1:0 i to golom 18-godišnjaka Hoze Maurija. Fudbal jednom rukom daje, a sa dve uzima…

Hoze Mauri šokirao je sve koji su sinoć pratili utakmicu Parme i Juventusa kada je golom doneo ‘Mlekadžijama’ istorijsku pobedu. Istorijska je zbog trenutka u kojem se Parma nalazi i u kojem je uspela da osvoji tri boda protiv šampiona, s obzirom da se nalazi na poslednjem mestu Serije A i gotovo sigurno je čeka ispadanje iz lige. O finansijskim problemima i da ne govorimo.

Strelac pobedničkog gola bio je mladi Hoze Mauri, koji je otkrio u kakvoj euforiji se trenutno nalazi.

– Dobio sam 1.000 sms poruka, kako da stignem da odgovorim na svaku? Ovo je najsrećniji dan u mom životu. Zahvalan sam bogu i mojoj baki, koji su me gledali odozgo. Želim da podelim svoju radost sa navijačima. U poslednjih sedam meseci smo preživeli pakao, ali sada smo se sabrali. Fudbal se igra i glavama, a ne samo nogamarekao je 18-godišnji Mauri, koji je bio strelac u 60. minutu meča.

Njegov mentor i trener, nekadašnji reprezentativac i selektor Italije Roberto Donadoni objasnio je kako je njegova Parma uspela da stigne do pobede nad višestrukim prvakom Italije i četvrtfinalistom Lige šampiona Juventusom.

– Gledao sam bajku sa ćerkom pre utakmice. Ovaj meč me je podsetio na to da bajke mogu da se ostvare. Znali smo koliko našim navijačima znači utakmica kao što je ova i srećni smo što smo ih obradovali – istakao je Donadoni.

Velika je šteta što će italijanska Serija A ostati bez kluba kakav je Parma, fudbal jednom rukom daje, a sa dve uzima…

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter