0
Košarka

ČOVEK ODLUKE: Luka Igrutinović odveo svoj tim finale slovačkog plej-ofa

Objavljeno: 12.04.15 u 20:32

Srpski košarkaš Luka Igrutinović nastavio je sa sjajnim partijama u slovačkom prvenstvu i svoj Komarno je odveo u finale. Komarno slavilo sa 92:87 i tako izbacilo Inter sa 4:1 iz doigravanja.

Komarno je u petoj utakmici polufinala slavilo protiv Intera iz Bratislave sa 92:87 i za titulu će se boriti sa Prijevidžom, koja je takođe u pet utakmica slavila protiv Handlove. U odlučujućoj utakmici bilo je 58:56 za Prijevidžu, koja će u finalnoj seriji imati prednost domaćeg terena zahvaljujući prvom mestu na kraju ligaškog dela sezone.

Luka Igrutinović je u odlučujućoj utakmici polufinala za 33 minuta na terenu imao ’dabl-dabl’ učinak, pošto je upisao 17 poena i deset skokova, uz četiri ukradene lopte.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vili Benister sa 33 poena i osam asistencija, dok je Alavoja Babatunde dodao 20 poena i 14 skokova. U redovima Intera, Martin Rančik je imao 21 poen, dok je Kelvin Parker utakmicu završio sa 14 poena.

Komarno i Prijevidža će igrati u reprizi finala od pre tri godine, a Igrutinović i njegovi saigrači će se boriti za prvu titulu prvaka Slovačke. Serija počinje 25. aprila. Komarno je do sada od trofeja osvojio samo jedan Kup Slovačke 2013. godine.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter