1
Evrokup

‘RAT’ TINJA: NBA daje pare FIBA za novu Evroligu?

Objavljeno: 11.04.15 u 19:03

„Rat“ između FIBA Evrope i UlLEB-a tinja, a svetska košarkaška organizacija velikog „saveznika“ mogla bi da dobije u NBA.

Mira neće biti! FIBA je odlučila da stane na put ULEB-u i u tome će dobiti velikog saveznika. Naime, kako prenosi specijalizovani košarkaški sajt Jurohups, NBA liga bi mogla da pomogne svetskoj organizaciji u „preotimanju“ Evrolige od najbogatijih evropskih klubova. amerikanci bi to uradili uz pomoć novca, koji bi upaltili na račun FIBA i uz pomoć velikih novčanih nagrada za učesnike privolele klubove da se odreknu ULEB-a.

Odnos između rukovodstva najjače lige sveta i Svetske košarkaške organizacije je bolji nego ikada. Američka strana ima mnogo otvorenih pitanja sa FIBA, počev od organizovanja olimpijskog turnira (do 22 godine), pa donovog kalendara nacionalnih selekcija, koliko već od 2017. Na drugoj strani, NBA ima znanje i sredstva da pomogne napredak nove (Evro)lige u Evropi.

hotsport.rs 

0
0

1 Komentara

  1. i treba stati toj bagri lako je osvajati trofeje uz strance osvajaj tievropu bez tolikih stranaca kako u kosarci taskoi u fudbalu a i ostalim sportovima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter