0
Košarka

NBA: Pelikansi i Oklahoma nastavili trku za plej-ofom, Indijana, Boston i Bruklin u trci takođe (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.15 u 08:26

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo čak 12 utakmica.

Veče je počelo u Orlandu u kojem je Toronto stigao do trijumfa zahvaljujući 29 poena Ol-stara, Demara Derouzena.

Ekipa Atlante ispisala je klupsku istoriju pošto je noćas po prvi put stigla do 60. pobede u jednoj sezoni. Hoksi su savladali Šarlot uz 17 poena sofmora Maskale koji pokazuje da se na njega može računati.

Atlanta je po prvi put od 1993. godine postala šampion svoje divizije Jugo-istok.

Ekipa Bruklina grčevito se bori sa Bostonom i Indijanom za mesto koje vodi u plej-of. Netsi su noćas savladali Vašington koji je igrao bez Džona Vola. Sjajan je bio Bruk Lopez sa 26 poena i 9 skokova. 

Košarkaši Bostona pobedili su Klivlend koji je u poslednjoj četvrtini igrao bez Kevina Lava i Lebrona Džejmsa, a od starta na terenu nije bilo Kajrija Irvinga. Ajzea Tomas je ubacio 19 poena. 

Indijana Pejsers je pobedila Detroit, Si Džej Majls i Rodni Staki su ubacili po 24 poena, a Pol Džordž je sa klupe doneo 10 u svom trećem nastupu ove sezone, posle teške povrede noge. 

Košarkaši Milvokija nadigrali su Njujork Nikse, na parket se za Bakse vratio Janis Adetokumpo koji je bio i najefikasniji igrač svog tima sa 23 poena.

U dramatičnoj završnici u Hjustonu, ekipa San Antonio Sparsa je upisala deseti uzastopni trijumf pre svega zahvaljujući dobroj taktici Grega Popoviča i magičnom 38-godišnjem Timu Dankanu.

Popovič je u četvrtoj četvrtini insistirao na intenzivnom fauliranju Džoša Smita koji je užasan penaldžija, što je donelo rezultat. Tim Dankan je ubacio 29 poena i 10 skokova, a uz sve to u poslednjoj sekundi meča izblokirao je Džejmsa Hardena koji je pokušao da pogodi za pobedu svog tima.

Ekipa Nju Orlins Pelikansa bori se za 8. poziciju na tabeli Zapada sa Oklahomom i ulazak u plej-of. Obe ekipe su pred noćašnje nastupe imale indetičan učinak od 42-36, a Pelikansi su upisali i 43. pobedu savladavši Finiks. Entoni Dejvis je ubacio 19 poena.

Ipak, i Oklahomi se ide u post-sezonu, pa su noćas Tanderi savladali otpisani Sakramento uz pomoć dabl-dabla Rasela Vestbruka od 27 poena i 10 asistencija.

Ludi meč u Denveru u kojem su nakon dva produžetka domaći Nagetsi poraženi od Dalasa ostaće upamćen i po rekordu karijere Danila Galinarija koji je ubacio 46 poena.

Trijumf ekipi Maveriksa nije doneo Dirk Novicki, a ni Monta Elis, već momak koji je utakmice igrao ove sezone isključivo na Soni plej-stejšnu, Rejmond Felton. Felton je najpre pogodio na 1,5 sekundi pre kraja drugog produžetka, a potom je izblokirao za tri glave višeg Farida koji je sa zvukom sirene tražio pobedu.

Memfis Grizlis je pobedio Jutu Džez sa „pola koša“, a tragičar je bio Gordon Hejvrod koji je u finišu meča imao tri slobodna bacanja za produžetak, ali je promašio poslednje, pa je njegovih 27 poena palo u vodu. Gasol je na drugoj strani ubacio 22 poena.

Los Anđeles Lejkersi su u derbiju začelja Zapada savladali Minesotu i tako su prekinuli niz od pet poraza. Endru Vigins je sa 29 poena i 10 skokova potvrdio kandidaturu za rukija godine, a na drugoj strani je zablistao Rajan Keli sa 21 poenom.

Rezultati: 

Toronto – Orlando 101:99
Šarlot – Atlanta 80:104
Vašington – Bruklin 80:117
Boston – Klivlend 99:90
Indijana – Detroti 107:103
Milvoki – NJujork 99:91
San Antonio – Hjuston 104:013
Finiks – NJu Orleans 75:90
Sakramento – Oklahoma 103:116
Dalas – Denver 144:143
Memfis – Juta 89:88 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter