0
AdmiralBet ABA Liga

BEZ PROMENA: ABA ligi ostaju dva mesta u Evroligi

Objavljeno: 11.04.15 u 09:22

Uprkos raznim informacijama koje su se mogle pročitati u javnim glasilima prethodnih dana, ABA liga neće izgubiti jednog predstavnika u Evroligi, tvrdi portparol elitnog evropskog takmičenja Dijego Fernandez.

Rat između FIBA i ULEB koji je nedavno ponovo počeo da bukti na površinu je izneo gomilu paušalnih informacija. Jedna od takvih jeste da će ABA liga naredne sezone imati samo jednog predstavnika u Evroligi.

– Ništa nije izmenjeno kad je reč o broju učesnika iz ABA lige u Evroligi, a to znači da će ona i dalje imati dva predstavnika u ovom takmičenju, kao što je i predviđeno. To je određeno na sastanku EKO prošlog jula i u vezi s tim se ništa neće menjati za sezonu 2015/16. Sve ostalo što se pojavilo nije tačno – rekao je Fernandez.

On ne negira da su u poslednje vreme narušeni odnosi ULEB i FIBA, i naglašava da veruje da će obe organizacije na kraju doći do zajedničkog rešenja za dobrobit košarke.

– Evroliga se uvek trudila da ima dobru saradnju sa FIBA. Za vreme našeg poslednjeg fajnal-fora promovisali smo Svetsko prvenstvo i učestvovali u raznim projektima zajedno. Tačno je da je došlo do neslaganja oko kalendara kad bi reprezentacije trebalo da igraju kvalifikacije i na koji način da se ovim obavezama priključe košarkaši. Ipak, verujem da ćemo i po tom pitanju naći najbolje rešenje – podvukao je Fernandez u razgovoru za Kurir.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter