0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDIN HEROJ DŽENKINS: Najvažnije su pobede

Objavljeno: 10.04.15 u 11:10

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su u četvrtak uveče ekipu Panatinaikosa pošto su u svom oproštaju od navijača u Evroligi pobedili u Pioniru rezultatom 69:68.

Jedan od najboljih igrača crveno-belih Bobi Marjanović istakao je da je prelep osećaj savladati višestrukog šampiona Evrope, a njegov kolega iz Zvezdinog dresa, Amerikanac Čarls Dženkins bio je smiren u finišu i svojim penalima je rešio pitanje pobednika.

– Najvažnija stvar je pobediti. Neću uvek igrati savršeno, ali mnogo mi znači za samopouzdanje što mi je trener verovao da budem na terenu, iako nisam baš blistao. Bobi je bio sjajan kao i obično, Kalina je igrao zaista dobro, on je srce i duša ovog tima, a i Luka je u ključnim trenucina odigrao odlično, zaustavio je Gista dva puta i uhvatio neke bitne lopte – kazao je popularni Đenka.

Na pitanje da li su mu ruke bile nemirne prilikom izvođenja ključnih penala, Dženkins je kazao:

– Ne. Bio sam u takvim situacijama mnogo puta, imam neku rutinu, pričam sa sobom na liniji penala pre nego što sudija doda loptu i osećam se kako treba – jasan je Zvezdin bek.

On je za direktnog rivala imao dobrog druga sa kojim je odličan odnos uspostavio upravo u Zvezdi, nakon čega je otišao putem PAO, naravno, Nelsona.

– Samo smo se rukovali. Van terena razgovaramo svakog dana, ali obojica smo takmičarski nastrojeni, volimo da pobedimo i zato danas nije bilo mnogo priče. Videćemo se posle, to je prijateljstvo koje je počelo ovde i lepo je što smo ovde igrali jedan protiv drugog. Neće biti mnogo zezanja jer smo mi dobili u Beogradu, a oni u Atini – naglasio je Dženkins.

Amerikanac u prvi plan ističe i psihološki značaj trijumfa nad renomiranim rivalom.

– Pobeda  će nam podići samopouzdanje, ali će nam i značiti da se izborimo sa nekim stvarima kao što je udvajanje Bobija, želja protivnika da natera Markusa da se oslobodi lopte. Uspeli smo da se prialgodimo i da nešto promenimo u odnosu na prvi meč u Atini, ne samo igrači, već i stručni štab. Mislim da nas je to spremilo za ono što nam predstoji – kazao je Dženkins.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter