0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN PONOSAN NA PASPALJA: Srbin najbolji stranac u Grčkoj svih vremena

Objavljeno: 10.04.15 u 21:08

Njuticajniji grčki novinari čiji je sektor magična igra pod obručima, okupili su se pod krovom portala „Gazeta.gr“ pred vaskršnje preznike sproveli anketu kako bi napravili rang listu najboljih stranaca istoriji košarke zemlji Helena.

Kriterijumi po kojima su birani najkvalitetniji bili su godine provedene Grčkoj, individualno timsko ostvarenje, zaostavština, reakcija ljudi na njih, revolucionarni način igre…

Seli su mozgali doneli presudu. Najbolji strani košarkaš koji je ikad? igrao na grčkim terenima je Žarko Paspalj!

Spektakularni Paspalj, čovek koji iz Partizana otišao u San Antonio, pa se vratio na godinu dana među crno-bele, uz neverovatnu pompu potpisao je ugovor sa Olimpijakosom na leto 1991. godine. Kao da su znali koliko će dubok trag ostaviti. Za Pirejce je igrao tri godine, onda napravio čudesan potez prešavši u Panatinaikos. U zelenom delu Atine proveo je godinu dana, potom još sezonu u Panioniosu da bi pred kraj karijere obukao dres Arisa. Odveo je Olimpijakos do dve titule prvaka, do grčkog kupa, dok je kup osvojio i sa Arisom. Bio je prvi inostrani superstar u Grčkoj.

KK Partizan je čestitao Paspalju na velikom priznanju, koje je sasvim zasluženo dobio od grčkih medija. To potvrđuje i izjava predsednika KK Partizan Predraga Danilovića:

– Žarko Paspalj i jeste najbolji stranac koji je ikada igrao u Grčkoj i pored jake konkurencije. Paspalj je legenda našeg kluba i Partizan je na njega veoma ponosan.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter