0
Evroliga

NOVI DETALJI: Kako bi se igrala ‘skraćena’ Evroliga

Objavljeno: 10.04.15 u 23:44

U četvrtak se pojavila informacija da bi već od naredne sezone Evroliga mogla da bude igrana u skraćenom formatu odnosno u njoj bi učestvovalo 16 klubova, 11 njih bi bili stalni članovi sa licencama, a dodatnih pet bi dobijali pozivnice.

Ubrzo je usledio demanti odnosno iz Jadranske lige su poručili da od toga nema ništa odnosno da će i naredne godine dva kluba sa ovih prostora igrati u elitnom takmičenju koje se igra pod pokroviteljstvom ULEB-a.

Međutim, danas su se pojavili novi detalji plana. Prema njemu bi reorganizacija stupila na scenu od sezone 2016/17, zaista bi bilo samo 16 timova i igralo bi se po dvokružnom sistemu čak 30 kola.

Osam prvoplasiranih timova bi igralo plej-of, a pobednici četvrtfinalnih duela bi se plasirali na Fajnal-for koji bi prema tom planu bio zakazan za kraj maja ili početak juna.

Nama preostaje samo da sačekamo i vidimo kakav će biti raspelt sukoba između FIBA i ULEB u koji je kao kolateralna šteta uključena i ABA liga odnosno klubovi i reprezentacije sa ovih prostora koji bi na kraju mogli da pretrpe i najteže gubitke.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter