0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ALBANCIMA OPET NEŠTO NIJE JASNO: Optužili UEFA da ima dvostruke standarde!

Objavljeno: 10.04.15 u 19:13

Fudbalski savez Albanije optužio je Evropsku fudbalsku uniju za dvostruke standarde, pozivajući se na nedavnu odluku povodom prekinute utakmice Crna Gora – Rusija.

Albanci su ponovo podigli glas protiv UEFA, ponovo se praveći ‘Toše’ u evropskom fudbalu. Pozivajući se na nedavnu odluku povodom prekinute utakmice Crna Gora – Rusija, Fudbalski savez Albanije smatra da ‘UEFA ne primenjuje iste standarde presude’ u dva slučaja.

Podsetimo, utakmica u Podgorici je prekinuta zbog toga što su navijači Crne Gore dva puta prekidali meč ubacivanjima predmeta u teren, od toga jednom zbog pogotka bakljom u glavu ruskog golmana Igora Akinfejeva. Zbog toga je UEFA registrovala meč rezultatom 3:0 u korist Rusije i kazna je istovetna kao i u slučaju ‘dron’.

Naime, utakmica između Srbije i Albanije u oktobru u Beogradu je prekinuta pošto je na stadion doleteo dron sa zastavom Velike Albanije, usled čega su nastali incidenti i  prekid utakmice, koju fudbaleri Albanije nisu želeli da nastave. Zbog toga je UEFA registrovala taj meč rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali joj i oduzela ta tri boda, zbog loše organozivanog susreta.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije uputili su žalbe međunarodnom Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, nakon što je UEFA prethodno odbila njihove žalbe na izrečene kazne, a konačna odluka tim povodom trebalo bi da bude poznata 17. aprila.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter