3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DRAMA U PIONIRU: Marjanović u poslednjoj sekundi srušio PAO

Objavljeno: 09.04.15 u 22:35

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos na oproštaju od Evrolige 69:68, ali će Grci u četvrtfinale zbog poraza Albe od Makabija 73:64.

Pakao Pionira, Jaka Blažič i Boban Marjanović srušili su veliki Panatinaikos, Junak utakmice bio je Zvezdin gorostas koji je dve sekunde pre kraja utakmice pogodio dva slobodna bacanja i crveno-belima done trijumf na oproštaju od evro scene.

Četa Dejana Radonjića je vodila je tokom celog meča, a u drugoj četvrtini je imala i „plus 10“ – 24:14. Ipak, krajem trećeg perioda PAO je poveo 45:44, da bi sedam minuta pre kraja utakmice otišao na maksimalnih „plus osam“ – 58:50. To nije obeshrabrilo crveno-bele koji su vođeni Blažičem i Kalinićem i nošeni pesmom Delija ušli u egal završnicu.

Pionir je eksplodirao 45 sekundi pre kraja utakmice kada je pri vožstvu Grka 65:62 Blažič ubacio trojku uz faul. Dženkins je Zvezdi doneo vođstvo 67:65, ali je 20 sekundi pre kraja Papas pogodio trojku. Crveno-beli su imali poslednji napad, šut je uzeo, tokom meča sjajni, Vilijams, promašio je, Marjanović je pokupio loptu i bio fauliran dve sekunde pre kraja. Gorostas, koji se oprostio od igranja Evrope sa Zvezdom, oba puta je bio precizan i posle promašaja Dijamantidisa sa pola terena počela je fešta u Pioniru.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Kalinić sa 14 poena, Marjhanović je zabeležio novi dabl-dabl sa 12 poena i neverovatnih 16 skokova čime je oborio rekord Mirsada Turdžana po broju skokova u jednoj sezoni. Po 11 poena postigli su Vilijams, Blažič i Mitrović. Sa druge strane blistao je Batista sa 15 poena, dok se Dijamantidis zaustavio na 12 koševa.

Panatinaikos se i pored poraza u Beogradu plasirao u četvrtfinale, pošto je Makabi u Berlinu savladao Albu i izbacio tim Saše Obradovića iz daljeg takmičenja.

CRVENA ZVEZDA – PANATINAIKOS 69:68 (30:26)

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 11, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 11, Lazić, Blažič 11, Kalinić 14, Marjanović 12, Tejić, Dženkins 4, Jović, Cirbes 3.
PANATINAIKOS: Sloter, Jank 11ović 9, Fotsis 6, Nelson 8, Papas 11, Mavrokefalidis 7, Dijamantidis 12, Gist, Batista 15, Blums, Luntizis, Laval.

hotsport.rs 

0
0

3 Komentara

  1. Na kolena pred kraljeve ! ZVEZDAPONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter