11
Evroliga

BOMBA IZ BARSELONE: Skraćuje se Evroliga, ABA će imati samo jedno mesto

Objavljeno: 09.04.15 u 13:42

Usled velikog previranja u evropskoj košarci na pretnje FIBA klubovi koji se takmiče u Evroligi i krovna organizacija ULEB spremili su odgovor uoči sutrašnjeg sastanka u Ženevi.

Kao po već ustaljenom običaju najdeblji kraj bi mogli da izvuku klubovi sa ovih prostora pošto je prema novom predlogu ULEB-a za njih planirano samo jedno mesto odnosno u Evroligi bi sledeće sezone igrao samo šampion regionalnog takmičenja, a ne kao što je do sada bio plan da to budu finalisti.

Naime, prema novom predlogu Evroliga bi prema saznanjima Blica imala 16 članova, a to su Barselona, Real, Unikaha, Bajern, Armani, CSKA, Makabi, Olimpijakos, PAO, Fenerbahče, Efes, dok bi specijalne pozivnice dobili Laboral Kuća, Alba, Himki, Žalgiris i šampion ABA lige.

Sada je na potezu FIBA koja je već najavila da bi ovdašnji savezi mogli da trpe ozbiljne sankcije ukoliko klubovi sa prostora bivše Jugoslavije nastave da se takmiče u ABA ligi kakva je ona sada odnosno ukoliko regionalno takmičenje ne bude prekomponovano što se tiče vlasničke strukture.

hotsport.rs

0
0

11 Komentara

  1. ja sam za to ko je prvak neka igra euroligu jer nevidim svrhu drukcije ,pa zamisli 5 spanskih timov ili bilo koje zemlje koja je to logika,pitam se da je ziva yuga dali bi imala 5 ili manje timova, neverujem,zato su nas rasparcali ali mi smo im pokazali i vako mali da se ravnopravno nosimo sa ovim bogatim,pa pogledaj samo igrace ,sa ovih prostora marjanovic,kalinic,jovic,mitrovic,macvan,tepic,pavlovic,milutinov,blazic,muric,unutra-.vani teodosic,bogdanovic,krstic,raduljica,pekovic,nedovic lucic,bjelica,saric,tomic,hezonja,teletovic,antic,i mnogi drugi kojih se nemogu da setim kao nurkic da su stvoreni u nasim ligama.pa stoga ako je ko je prvi neki uziva u ligi kao prvi bilo cedevita ili cibona ,partizan -zvezda,igokeja-bosna ili siroki -olimpija,krka,mzt ili buducnostm.novac jeste moc ali talenat rad,razbili su nas ,pa italijane,pa polako grke pa pokusavaju preko turaka da stvore mocnu tursku ligu jer zele da isisaju bogate turske klubove koji ce kroz par godina propasti kao italijani kada odu stranci,zalosno pa stoga prvi sa prvim a kup sa kupom, drugi i trci i dalje u ligu tako bi trebalo i bice verujem.

    0
    0
    Odgovori
  2. umesto da fiba taj isti uleb zatvori i zabrani mu vise natejcanje i uzme pod svoje okrilje šampione drzava i finalistu a ostale u baraž i sistem ovako je ulebu cilj uništenje kosarke na ovim prostorima

    0
    0
    Odgovori
    • Ne hvali mnogo FIBA-u jer je to sljam jos veci, godinama pre priznanja Kosmeta kao svog clana u njenoj regionalnoj ligi Balkana su igrali siptarski klubovi sa Kosmeta, ako nas ucene da batalimo ULEB i podrzimo njih, mislis da ce izbaciti siptarcine ili nas naterati da igramo sa njima istu ligu???

      0
      0
      Odgovori
  3. Bitno je da spanci imaju 4 predstavnika.. I cime je Bajern zasluzio da bude automacki clan ? A da ima pare … Ovaj sport ce poceti da umire polako u evropi zbog para.

    0
    0
    Odgovori
  4. Gluposti ovi manji klubovi bice hrana za ove velike…Za F4 ce konkurisati 6 tima (cska olimpiakos paok barsa real makabi)

    0
    0
    Odgovori
  5. Ko ima pare ima moć. ABA liga je za njih bila pretnja jer klubovima iz bivše Jugoslavije ne treba mnogo para da bi razvili vrhunske talente. ABA je peta ili šesta liga po snazi u Evropi trenutno ita pretnja se mora ukloniti. Posebne nacionalne lige na ovim prostorima nemaju budućnost, pojedinačne zemlje su premale za to.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter