0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZAGREVANJE PRED PLEJ-OF: Čega se u Partizanu rado sećaju, a koje su ružne uspomene iz derbija sa Zvezdom?

Objavljeno: 08.04.15 u 12:38

Bliži se polufinalna serija između košarkaša Crvene zvezde i Partizana, pa se u narednim danima očekuje postepeno zagrevanje pred uvek uzbudljiv susret.  

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić u razgovorima za list “Sport“ prisetio se lepih i ružnih uspomena iz duela sa Crvenom zvezdom.

– U takvim utakmicama je uvek bilo tenzija, naročito kada pričamo o domaćem plej – ofu, ali dve ružne situacije niklada neću zaboraviti. Prva, kada su Zvezdini navijači bacali kese pune urina pre sedam, osam godina. A druga je prošlogodišnja krađa pehara – rekao je Todorić koji se potom prisetio i velike pobede svog tima. 

simonovic
FOTO: STARSPORT

 

– Uvek je bilo lepo kada smo ih pobeđivali, u 99 odsto slučajeva i, osvajali trofeje. Od svih pehara, najdraži mi je onaj domaći 2012. kada se meč odluke igrao u dvorani FMP u Železniku, u neljudskim uslovima za igru, a mi smo sve izdržali i bili bolji – naglasio je Todorić. 

On se takođe osvrnuo na predstojeće duele sa Crvenom zvezdom i istakao da bi voleo sudije van Srbije kako bi utakmice protekle bez bespotrebnih tenzija.

– Voleo bih da nijedan meč predstojeće polufinalne serije, bez obzira koliko ih bude, ne sude arbitri iz Srbije. Znam da je to stvar odluke ABA lige odnosno osobe zadužene za taj deo posla i ne bih nikako voleo da se ove moje reči shvate kao deo pritiska. Jer, želja svih onih iskrenih košarkaških poklonika je da sve počne i završi se na terenu. Regularni uslovi podrazumevaju, pre svega, nepristrasne sudije. Ako se tako pristupi obavezama, ne bi trebalo da bude spektakularno loših situacija – rekao je Todorić.

Podsetimo, zbog kritikovanja sudija i delegiranja, Partizan je nedavno ponovo dodatno kažnjen.

Polufinalna serija između Zvezde i Partizana počinje 14. aprila u 21 sat.

hotsport.rs   

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter