0
Rekreativo

UGROŽEN OPSTANAK SKVOŠA: Ruše objekat Skvošlenda protivno važećem ugovoru!?

Objavljeno: 07.04.15 u 15:50

Od isključivanja struje uprkos svim izmirenim obavezama, do naloga za rušenje objekta uprkos ugovoru koji važi do 2018. godine, rad i opstanak Skvošlend kluba u Beogradu ozbiljno je doveden u pitanje, zahvaljujući promenama koje uprava Pionirskog grada i Grad Beograd žele da nametnu, protivno važećim propisima i ugovorima. 

Ne samo rekreativci, već i sve nacionalne selekcije i više od 60 dece tako će ostati bez prostora za treninge, pri čemu se u pitanje dovodi i sam opstanak skvoša u Srbiji.

– Pre 12 godina sa predstavnicima Pionirskog grada potpisali smo ugovor o pravu korišćenja prostora, koji važi do 2018. godine. Međutim, u poslednjih godinu dana trpimo razne pritiske da se u postojeći i važeći ugovor ubaci aneks, kojim nam se nalaže da plaćamo zakupninu, iako je to pravno regulisano prvobitnim i važećim ugovorom. Tokom tog perioda redovno smo izmirivali sve obaveze prema državi. Ipak, kako nismo želeli da potpišemo aneks, usledile su opstrucije, isključivanje struje samo našem objektu, i na kraju rešenje za rušenje. Ukoliko se to dogodi, skvoš u Beogradu, a verovatno i u Srbiji će se ugasiti – izjavio je Čedomir Vitorović, predsednik Skvoš asocijacije Srbije.

Zahvaljujući Skvošlendu, od 2003. do danas, ovaj sport je značajno popularizovan u našoj zemlji, što je rezultiralo stvaranjem nacionalnih selekcija, od seniorskih do najmlađih i učešćem igrača i reprezentativaca na velikom broju takmičenja širom Evrope. 

skvos

Takođe, u maju 2015. godine Skvošlend klub treba da obiđu predstavnici Svetske skvoš federacije i najbolji svetski igrači u znak podrške prema onome što je do sada kod nas.

– Poslali smo dopise predstavnicima gradske vlasti sa predlogom da se sastanemo i iskreno verujem pronađemo rešenje koje je u obostranom interesu, a ponajviše za stanovnike glavnog grada, jer bi to značilo da ćemo imati gde da ugostimo predstavnike Svetske federacije. Pre ovog problema, imali smo podršku gradske vlasti, Ministarstva omladine i sporta, a samo želimo da se poštuje ugovor koji imamo, i želimo da nastavimo sa svim postojećim aktivnostima koje su i doprinele da se Pionirski grad vrati na mapu Beograda kao mesto za sport, rekreaciju i uživanje i pojedinaca i porodica”.

Skvošlend je u znak podrške, od Evropske Skvoš Federacije dobio organizaciju Prvenstva Balkana za 2015 godinu, a kandidat je i za održavanje Evropskog prvenstva u skvošu 2018. godine.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter